τεύχος 9, Δεκέμβριος 2023

ski2

Ολυμπιακά σπορ στον πάγο

 των Άγγελου Χατζηνικολάου, Αναστάση Μπίλη και Σταμάτη Κολιαράκη   Σκέλετον Αυτό το χειμερινό άθλημα εντάχθηκε στα Ολυμπιακά αθλήματα το 2002 και από τότε θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αθλήματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτη ….

bare-tree

Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο #not

ΝΟΤΕ: Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει ΜΟΝΟ αντικειμενικές απόψεις και δεν περιλαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ τις υποκειμενικές απόψεις της συντακτικής ομάδας! :Ρ   Σε όλους από εμάς αρέσει να στολίζουμε. Από το σπίτι μας μέχρι την αίθουσα στο ….

images

Surfing on Christmas Day

Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Το γιορτινό τραπέζι, η ποικιλία κρεατικών, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που φτιάχνει η γιαγιά και φυσικά η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία, που όσες φορές και να ….

skata

Χριστουγεννιάτικες ανατριχίλες

Όλοι έχουμε συνδέσει τα Χριστούγεννα με γιορτές και χαρούμενα συναισθήματα. Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να ξεκουραστούν και να “γεμίσουν τις μπαταρίες τους “. Παρόλα αυτά, δεν θα περνούσατε “καλύτερα” άμα διαβάζατε κάποιες από τις πιο ….

solidarity

«Ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με»

των Μαριάννας Θεοδωρίδου και Ελπίδας Λάλη 20 Δεκεμβρίου, η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο ….

xionodromiko2

Πρωτότυπα σπορ στο χιόνι που θα σε ενθουσιάσουν!

Των Βίκυς Καραγρηγορίου και Αλεξίας Λάππα Αν και οι συνθήκες φέτος στην Ελλάδα δεν ευνοούν και πολύ εμάς τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, ποιος δεν ονειρεύεται μια εξόρμηση στα χιονισμένα βουνά της χώρας μας; Τι; ….

ΔημΑναστ

A, B ή Γ; Πόσο σου αρέσουν τα Χριστούγεννα;

Διαβάστε τις παρακάτω ερωτήσεις, κρατήστε τις απαντήσεις σας και μάθετε πόσο πραγματικά σας αρέσουν τα Χριστούγεννα!   Ας ξεκινήσουμε!   Ερώτηση 1: Πώς περιμένεις τις γιορτές φέτος; α) Με ανυπομονησία  β) Με μελαγχολία γ) Με ….