τεύχος 8, Νοέμβριος 2023

mariacallas-hernews

Μια Ελληνίδα ντίβα

    Η Μαρία Κάλλας ήταν μια λαμπρή ελληνίδα υψίφωνος του 20ου αιώνα. Η ταλαντούχα αυτή γυναίκα γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1923, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και απεβίωσε στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι.   Προς ….

luxury-white-limousine-car-closed-600nw-2248310005

Προσοχή! Έρχονται μαθητές…!

Συντακτική Ομάδα: Γιώργος Ποπιασβίλι, Γεωργία Μπίλη Ερευνητική Ομάδα: Μύρωνας Ραχιώτης, Βασιλική Σωτηριάδου, Βίκυ Καραγρηγορίου, Μαρίνα Παναγιωτοπούλου Οι πόρτες της Ιωνιδείου Σχολής ανοίγουν στις 7:30 κάθε πρωί και μαθητές και μαθήτριες από κάθε μέρος της Αθήνας ….

vaping_refresh.v1-1024x569

Και φούμα- φούμα αλά… ηλεκτρονικά!

των Διονύση Αντωνακόπουλου και Θέμη Ζαχαριουδάκη Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κάνει την εμφάνισή του και έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ειδικότερα, ξεκίνησε η πώλησή του πριν περίπου δέκα χρόνια και μέσα ….

2d98994655cd8db8c32a2e2ed9b06ca6df0d960e

Μία μέρα πριν τον πόλεμο

των Στέλλας Βόρδου και Μελίνας Κριτσιδήμα Πυροβολισμοί, βόμβες και φωνές αντηχούν τις τελευταίες εβδομάδες από τη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ, που βρίσκεται στα βόρεια της Αραβικής χερσονήσου, και ο αιώνιος εχθρός και γείτονάς του, η ….

τεσλα

Έχω και Tesla- πάμε μια βόλτα;

των Νίκου Κωνσταντινίδη και Γιάννη Μπερεκετλή Ο Elon Musk είναι αγαπητός σε πολλούς, αντιπαθής σε κάποιους άλλους, απειλή σίγουρα πάντως για μικρές και μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και ….

heavy backpacks

Σακίδια βαρέων βαρών

των Φαίης Βελούδου και Μαρίας Ζακούλη    Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, του γυμνασίου, στην καθημερινότητά τους είναι το βάρος του σχολικού σακιδίου, που μεταφέρουν στη διαδρομή σπίτι-σχολείο και το αντίστροφο.     Το ερώτημα ….

fruta-k-laxanika-768x459

Εσύ τρως υγιεινά;

  των Άννας Βεριγάκη, Γεωργίας Καρεκλά και Ελένης Κότσιρα Οι σημερινοί έφηβοι σε καθημερινή βάση παρακολουθούν post στο instagram που προωθούν την υγιεινή διατροφή και την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ακολουθούν όμως όντως οι έφηβοι ….

hvCLUm7iKv

Monsters from Hell

   Με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα, ακόμα και ο ανυποψίαστος πολίτης, θα έχει σίγουρα ήδη παρατηρήσει, τι κρατάει σχεδόν κάθε νέος άνθρωπος που περνά τον διάβα του. Τα αναψυκτικά αυτά που προμηθεύονται οι έφηβοι από ….

olympiakos-panathinaikos-5-1-1024x683

Ανίατες ασθένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου

των Σταμάτη Κολιαράκη, Αναστάση Μπίλη και Άγγελου Χατζηνικολάου Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά από την πτώση του Χουάνκαρ έπειτα από κροτίδα που έσκασε κοντά του στη διάρκεια του δεύτερου ….