τεύχος 7, Μάρτιος- Απρίλιος 2023

Ανάπηρος άνθρωπος ή Άνθρωπος με αναπηρία; Οι cool crips μας μιλούν για προσβασιμότητα, πάρτυ και αναπηρία

Η αναπηρία, ένα θέμα που αποφεύγεται να συζητηθεί από τον κόσμο και δεν καυτηριάζεται από την πολιτεία όσο θα έπρεπε, ή με άλλα λόγια δεν θεωρείται αυτονόητη.  Η παραμέληση μας έχει οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές ….

viber_image_2023-02-26_14-53-21-326

15μελες: τα θεμέλια του σχολείου

Τα δεκαπενταμελή συμβούλια είναι άκρως σημαντικά και χρήσιμα για την εκπροσώπηση και την οργάνωσή των μαθητών. Η εκλογή τους γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς  και όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι μαθητές ψηφίζουν ….

Σκάκι; Όχι πια μόνο οι νερντς

των Παναγόπουλου Αλέξανδρου και Παντελάκη Μιχάλη   Το σκάκι μέχρι πρόσφατα θεωρούταν από πολλούς ανθρώπους ένα βαρετό παιχνίδι, αλλά ξαφνικά έγινε πολύ διάσημο μέσα από τα social media. Αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε ρίχνοντας μία ….

γυναικες στην επιστημη

Γυναίκες και κορίτσια στις επιστήμες

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε η 11η Φεβρουαρίου, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης του ΟΗΕ στις 22 Φεβρουαρίου 2015. «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ευκαιρία να πάρουμε θέση, να σπάσουμε τα στερεότυπα, να ….

Screenshot 2023-01-30 at 23-24-29 Δωρεάν εικόνα στο Pixabay - Iphone Χέρι Τηλέφωνο

Έχεις μήνυμα!

 Μάρτιος 2020, ένας δυνατός ήχος ακούγεται στα κινητά των περισσότερων χρηστών με σκοπό την ενημέρωση για την COVID-19. Μοιάζει με σειρήνα. Άλλοι πανικοβάλλονται, άλλοι παραμένουν ατάραχοι, ενώ μία άλλη ομάδα ανθρώπων ψάχνει να βρει από ….

Ελευσίς-2023-Τελετή-έναρξης

Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023

Η Ελευσίνα είναι ένας από τους πολλούς δήμους της Αττικής. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία τους Δελφούς και τη Δήλο τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Ιδρύθηκε γύρω στο ….

Οι αγαπημένοι μας ήρωες επιστρέφουν

Από τον Δημήτρη Γεωργακάκο και την Άννα Βεντούρη. Οι αγαπημένοι μας ήρωες επιστρέφουν Στο σπίτι της οικογένειας Κουτσουκλανιότογλου ο Φώντας με την Αγλαΐα τσακώνονται… για άλλη μια φορά… – Φουντουκάκι μου… Η στολή σου πάει ….

AdobeStock_328366715-1200x800

Πως αντιλαμβάνονται οι μαθητές το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα;

  Οι βαθμοί είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών. Κάθε τέλος τετραμήνου όλοι περιμένουν με ανυπομονησία καθώς και φόβο να μάθουν πως τα πήγαν οι ίδιοι ή τα παιδιά ….