τεύχος 12, Απρίλιος 2024

cringe (1)

Μπρο, η φάση είναι πολύ κριντζ: Η γλώσσα των εφήβων

“Αποκωδικοποιώντας το νεανικό λεξιλόγιό: Συνέντευξη με γλωσσολόγο”   Εάν είσαι ενήλικας ή έφηβος  απομονωμένος από την πραγματικότητα, αυτό το άρθρο είναι κατάλληλο για σένα! Πολλές φορές η νεολαία μιλάει με έναν αρκετά περίεργο τρόπο, με ….

temp

Τα μυαλά που ΔΕΝ κουβαλάμε…!

Συντάκτες: Βίκυ Καραγρηγορίου, Γιώργος Ποπιασβίλι, Ελπίδα Λάλη, Γεωργία Μπίλη We’re back, (και μάλιστα με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα!) Η συντακτική μας ομάδα χαράμισε ένα ολόκληρο κυριακάτικο απόγευμα, με σκοπό να δει μια ταινία, που δεν ….

pasxa

Πάσχα αλά διαφορέτικα

Το Πάσχα έρχεται και η περιέργεια μου, για γιορτές άλλων θρησκειών πάνω στην άνοιξη και στον αποχαιρετισμό του χειμώνα, έχει σκοτώσει κάτι παραπάνω από πέντε γάτες. Αποτέλεσμα αυτής της γενοκτονίας αιλουροειδών ήταν η έρευνα μου ….

Γιατί είναι αυτό το αγαπημένο μου βιντεοπαιχνίδι;

Γιατί είναι αυτό το αγαπημένο μου βιντεοπαιχνίδι; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια που μας άρεσαν για πολλούς λόγους όπως την ιστορία του παιχνιδιού ή τα γραφικά του και αλλά. Σήμερα λοιπόν θα σας ….

αρχείο λήψης

Μια όχι και τόσο βαρετή νηστεία

των Μαριάννας Θεοδωρίδου και Αλεξίας Λάππα   Αν είσαι από αυτούς που τηρούν τις παραδόσεις ή απλώς κάνεις προσπαθείς να αποκλείσεις τις τροφές ζωικής προέλευσης από τη διατροφή σου, τότε αυτές οι συνταγές είναι σένα! ….

ιστερ

Πάσχα à la εξωτερικό.

Αχ Πάσχα! Κάτι που μας θυμίζει ότι μπήκε η άνοιξη αλλά και ότι είναι η ώρα να την βγάλουμε με όλη την οικογένεια…Θείες να σου τσιμπάνε τα μάγουλα με τα χεράκια λερωμένα από τα συκωτάκια, ….

iStock-657572914

Ποιο είναι το backstory της πρωταπριλιάς?

Η πρωταπριλιά είναι μια αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Είναι μια μέρα που λέμε αστεία και κάνουμε πλάκες ανεξέλεγκτα χωρίς φόβο ή ενοχή. Γιορτάζεται σε πολλά μέρη του κόσμου και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ποια ….

viber_image_2024-04-02_21-50-04-447

Το QUIZ που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας – Σωστό ή Λάθος;

Συντάκτες: Βίκυ Καραγρηγορίου, Γιώργος Ποπιασβίλι, Ελπίδα Λάλη, Γεωργία Μπίλη Στις μέρες μας, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες ειδήσεις και πληροφορίες που έχουν σκοπό να μας ξεγελάσουν (αν και κάποιοι τις πιστεύουν όντως :P). Είσαι όμως αρκετά ….

luxury-white-limousine-car-closed-600nw-2248310005

Προσοχή! Έρχονται μαθητές…!

Συντακτική Ομάδα: Γιώργος Ποπιασβίλι, Γεωργία Μπίλη Ερευνητική Ομάδα: Μύρωνας Ραχιώτης, Βασιλική Σωτηριάδου, Βίκυ Καραγρηγορίου, Μαρίνα Παναγιωτοπούλου Οι πόρτες της Ιωνιδείου Σχολής ανοίγουν στις 7:30 κάθε πρωί και μαθητές και μαθήτριες από κάθε μέρος της Αθήνας ….