τεύχος 4, Απρίλιος 2022

Πόλεμος και Πολιτισμός

Στέλλα Βόρδου, Βύρωνας Γαιτανίδης Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου εναντίον της Ουκρανίας, προκαλώντας αδιόρθωτες καταστροφές. Οι βομβαρδισμοί και οι λεηλασίες είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής των Ουκρανών πολιτών ….

gaming-pc2

Φτιάξε τον υπολογιστή που σου ταιριάζει

Των Φίλιππας Γονίδης, Κωσταντίνος Πάλλης, Ίωνας Χονδρουδάκης, Νότης Γρίσπος Ένας αρχάριος χρήστης υπολογιστών δε χρειάζεται πολύ απαιτητικό υπολογιστή όπως ενός gamer, αλλά έναν που μπορεί να τον μεταφέρει παντού, να είναι εύχρηστος και να τον ….

Ντύσου με Styles

“Treat people with kindness”, “Clothes have no gender”, “A real girl isn’t perfect and a perfect girl isn’t real”. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις φράσεις που έχουν ειπωθεί από τον Harry Styles, μία από ….

Γνωριμία Με Το Open Source

των Αλέκου Μέρμηγκα και Γιώργου Τσαλιγόπουλου Τι είναι το open source; Το open source είναι λογισμικό, που ο κώδικας του είναι ελεύθερος στο κοινό για τροποποίηση και διανομή. Είναι ο λόγος της επιτυχίας μερικών από ….

welcome

Ας καλωσορίσουμε το νέο μας μέλος! – Το όνομα αυτού… Δορκάδα.

Με αφορμή, τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της γυναίκας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά διοργάνωσε πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και προγράμματα. Άλλo ένα γεγονός το οποίο πλαισιώθηκε με αυτές τις δράσεις, ήταν η εγκαινίαση του νέου ….