τεύχος 1, Δεκέμβριος 2021

210831140842_Κ-1-1

Κάλλος: πέρα από την ομορφιά

των Στέλλας Βόρδου και Νότη Γρίσπου Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στο πώς η αρχαιότητα αντιμετώπισε την ομορφιά . Παρουσιάζει μοναδικά αντικείμενα από ….

brett-arendss-roi-10-reasons-not-to-panic-about-inflation-just-yet

«Βαρύ» θα μας πέσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

των Μαρίας Πατσολιά και Ιωάννας Καζαντζίδου Είναι αισθητή πλέον σε όλους η αύξηση των τιμών τόσο στα τρόφιμα, όσο και στα είδη σπιτιού, τα παιχνίδια, τα δώρα αλλά και τα χριστουγεννιάτικα είδη. Κάναμε μια μικρή ….

License this image at https://www.superstock.com/stock-photos-images/4186-111768775

Δωράκι πήρατε;

των Γιώργου Καραπούλιου, Γιολάντας Καυκά, Αλέκου Μέρμηγκα, Κωνσταντίνου Πάλλη και Γιώργου Τσαλιγόπουλου Το 2021 σχεδόν τελείωσε και όλοι μας είμαστε περισσότερο από χαρούμενοι να αφήσουμε μια τέτοια χρονιά πίσω μας. Υπάρχει όμως ένα ακόμη μεγάλο ….

Το έλατο έξω από το Δημοτικό Θέατρο κάνει τους περαστικούς να κοντοστέκονται. (φωτό via Athinorama)

Το έλατο του Πειραιά

των Στέλλα Βόρδου και Δήμητρας Ζαχαριάδη Μπαίνει Δεκέμβριος. Είσαι στο αυτοκίνητο κατευθύνεσαι στο σπίτι σου, το κρύο σε κάνει να τρέμεις και ξαφνικά με την άκρη του ματιού σου εντοπίζεις μία λάμψη. Γυρνάς το κεφάλι ….

452727877-580

Όλα τα πήρε αυτή η χρονιά

Ένα ποίημα από δυο μαθήτριες της πρώτης τάξης, τη Στέλλα Βόρδου και τη Νεφέλη Καραπάνου. Ένα ποιηματάκι αποχαιρετισμού για αυτή τη χρονιά, που έγραψαν πατώντας πάνω στο ποίημα «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» του Οδυσσέα ….

christmas-tree-cutting-400x266

30 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα

των Φίλιππα Γονίδη, Νότη Γρίσπου, Γιώργου Λαχανόπουλου και Ίωνα Χονδρουδάκη Τα Χριστούγεννα είναι  μια υπέροχη γιορτή την οποία έχουμε συνδέσει με άφθονα δώρα, πολύ φαγητό και άπλετο χρόνο με αγαπημένους. Αυτή η μικρή φούσκα χαράς ….

christmas-blues_image-1_sad-angel

Εκτός από τον καταναλωτισμό υπάρχει και η μοναξιά

της Ιωάννας Ντεμάδη Όλοι μας έχουμε σίγουρα ακούσει για την Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, τα καλαμαράκια, τα μπουκαλάκια και καθετί παρεμφερές. Μήπως όμως εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας Φρικαντέλες  που με κάθε ….