τεύχος 1, Δεκέμβριος 2021

synenteuxi

Διακόπτουμε τα Χριστούγεννα για διαφημίσεις

της Άννας Βεντούρη Κάποιοι λένε πως η περίοδος των Χριστουγέννων δεν ξεκινά, προτού ξεκινήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των Jumbo. Κι αλήθεια, οι γιορτές πάντα συνδέονται με τα δώρα για τους δικούς ….

License this image at https://www.superstock.com/stock-photos-images/4186-111768775

Δωράκι πήρατε;

των Γιώργου Καραπούλιου, Γιολάντας Καυκά, Αλέκου Μέρμηγκα, Κωνσταντίνου Πάλλη και Γιώργου Τσαλιγόπουλου Το 2021 σχεδόν τελείωσε και όλοι μας είμαστε περισσότερο από χαρούμενοι να αφήσουμε μια τέτοια χρονιά πίσω μας. Υπάρχει όμως ένα ακόμη μεγάλο ….

brett-arendss-roi-10-reasons-not-to-panic-about-inflation-just-yet

«Βαρύ» θα μας πέσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

των Μαρίας Πατσολιά και Ιωάννας Καζαντζίδου Είναι αισθητή πλέον σε όλους η αύξηση των τιμών τόσο στα τρόφιμα, όσο και στα είδη σπιτιού, τα παιχνίδια, τα δώρα αλλά και τα χριστουγεννιάτικα είδη. Κάναμε μια μικρή ….

Το έλατο έξω από το Δημοτικό Θέατρο κάνει τους περαστικούς να κοντοστέκονται. (φωτό via Athinorama)

Το έλατο του Πειραιά

των Στέλλα Βόρδου και Δήμητρας Ζαχαριάδη Μπαίνει Δεκέμβριος. Είσαι στο αυτοκίνητο κατευθύνεσαι στο σπίτι σου, το κρύο σε κάνει να τρέμεις και ξαφνικά με την άκρη του ματιού σου εντοπίζεις μία λάμψη. Γυρνάς το κεφάλι ….

452727877-580

Όλα τα πήρε αυτή η χρονιά

Ένα ποίημα από δυο μαθήτριες της πρώτης τάξης, τη Στέλλα Βόρδου και τη Νεφέλη Καραπάνου. Ένα ποιηματάκι αποχαιρετισμού για αυτή τη χρονιά, που έγραψαν πατώντας πάνω στο ποίημα «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» του Οδυσσέα ….

christmas-tree-cutting-400x266

30 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα

των Φίλιππα Γονίδη, Νότη Γρίσπου, Γιώργου Λαχανόπουλου και Ίωνα Χονδρουδάκη Τα Χριστούγεννα είναι  μια υπέροχη γιορτή την οποία έχουμε συνδέσει με άφθονα δώρα, πολύ φαγητό και άπλετο χρόνο με αγαπημένους. Αυτή η μικρή φούσκα χαράς ….

christmas-blues_image-1_sad-angel

Εκτός από τον καταναλωτισμό υπάρχει και η μοναξιά

της Ιωάννας Ντεμάδη Όλοι μας έχουμε σίγουρα ακούσει για την Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, τα καλαμαράκια, τα μπουκαλάκια και καθετί παρεμφερές. Μήπως όμως εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας Φρικαντέλες  που με κάθε ….

here-are-santas-most-scandalous-ads-from-cigarettes-to-booze

Όταν ο Άη Βασίλης πίνει κόκα-κόλα

των Άννας Βεντούρη, Δημήτρη Γεωργακάκου και Ελένης Μωραϊτη Οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις είναι μια ειδική κατηγορία διαφημίσεων. Όταν ξεκινούν να προβάλλονται στην τηλεόραση, ξεκινά μια άτυπη αντίστροφη μέτρηση ως τα Χριστούγεννα. Όλοι λοιπόν ανυπομονούμε να ξεκινήσει ….