τεύχος 6. Δεκέμβριος 2022- Ιανουάριος 2023

αηωδ θι2εγυφ 2ε

Χαρά και πόνος μαζί

Έρχονται οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Γιορτή σημαίνει να είσαι με αυτούς που αγαπάς, που έχεις περάσει άλλον ένα χρόνο μαζί γεμίζοντας αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη σου. Όλα αυτά έρχονται στο μυαλό σου, όταν ….

pexels-photo-713148

Καθώς σβήνουν τα λαμπιόνια…

Σε μικρή ηλικία, όπως είναι άλλωστε γνωστό, η ζωή των παιδιών καθορίζεται από την παρουσία των φίλων και των συγγενών και φυσικά από την ανυπέρβλητη ανυπομονησία, ακόμα και για τον μικρότερο πιθανό λόγο ενθουσιασμού και ….

new year

Κοιτώντας πίσω, το 2022…

των Κατερίνας Καπελλέ και Φοίβης Φτούλη Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς και αγάπης, κατά την διάρκεια των οποίων οι οικογένειες μαζεύονται στο σπίτι και περνάνε όλοι μαζί ευχάριστες στιγμές. Οι στιγμές είναι γλυκές, γεμάτες ….

ώρα για χριστούγεννα

Ώρα για Χριστούγεννα… ώρα για δώρα

Στην ερώτηση ποια είναι τα πιο σημαντικά άτομα της ζωής σας τι θα απαντούσατε; Η λίστα μάλλον είναι μεγάλη. Γονείς, φίλοι, παππούδες… Μία θέση όμως στον κατάλογό σας δεν θα ήταν αφιερωμένη στους αγαπημένους σας ….

20935-xristoygenna-oikonomia-590_b

«Σβήσε τα λαμπάκια!»

Τα Χριστούγεννα τα έχουμε συνδέσει με δέντρα στολίδια φώτα και λαμπάκια δώρα γλυκά πολύ φαγητό φωνές και χαρά, όμως αυτή τη στιγμή ο πλανήτης βρίσκεται στην ακμή μιας ενεργειακής κρίσης που όσο περισσότερη οικονομία κάνουμε ….

boxing day

Ποδοσφαιρικός αγώνας την Βoxing day: ένα παράξενο έθιμο από την Αγγλία

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σταματούν μαζί με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δίνοντας έτσι σε παίκτες, προπονητές και τους υπόλοιπους παράγοντες μια ευκαιρία να ξεκουραστούν. ….

download

Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα;

Η απάντηση πολλών την ερώτηση “Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς την λέξη Χριστούγεννα;” δεν είναι βασισμένη στη θρησκευτική σημασία των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο ο εορτασμός των Χριστουγέννων αρχίζει όλο και πιο πρόωρα. Ήδη ….

Χειροποίητες-Χριστουγεννιάτικες-Κατασκευές-για-το-Σχολείο-10-Ιδέες (1)

6 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τα φετινά Χριστούγεννα

Λίγες ακόμη μέρες απομένουν για τα φετινά Χριστούγεννα. Για να κορυφώσετε, λοιπόν, τον στολισμό του σπιτιού σας ή και για να δώσετε το πιο δημιουργικό δώρο σε συγγενείς και φίλους, εδώ θα βρείτε 6 χριστουγεννιάτικες ….

euroleague tree

Τι θα ζητούσαν οι ομάδες από τον Άγιο Βασίλη

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και κάθε μικρό παιδί έφτιαξε την λίστα του για τον Άγιο Βασίλη. Μόνο τα παιδιά όμως έχουν δικαίωμα στα δώρα; Όχι βέβαια! Οι αγαπημένες μας ομάδες, αν μπορούσαν, θα εφτιαχναν και αυτές ….

πηγή: https://www.timeout.com/usa/things-to-do/best-winter-train-trips-in-america

Τα τρένα των Χριστουγέννων

Φέτος τα Χριστούγεννα, θα δούμε όλα τα γνωστά χριστουγεννιάτικα θεάματα: διαφημίσεις, ταινίες, στολισμένα δέντρα και χίλια-δυο χριστουγεννιάτικα events, όλα φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, πέρα από την θεματολογία.Τι θα λέγαετ όμως αν σας έλεγα ότι υπάρχει ….