τεύχος 3, Μάρτιος 2022

ημερα-της-γυναικα-1024x607

Ποια είναι άραγε η πιο σημαντική γυναίκα στη ζωή σας;

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου από την ομάδα της εφημερίδας e-onidios. Στην καθημερινότητά μας κατακλυζόμαστε από γυναίκες που θεωρούμε σημαντικές και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς αυτές. Με ….

oops

Oops! Κάτι χάλασα μάλλον…

Στους περισσότερους έχει τύχει να προκαλέσουμε κάποιο ατύχημα κατά λάθος ή…  όχι και τόσο κατά λάθος. Αυτά όμως που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω είναι τα πιο κωμικοτραγικά στον χώρο της τέχνης, τόσο ως προς τον ….

435709

Νέα Πραγματικότητα

Πάνε κιόλας δυο χρόνια που ο πλανήτης μας βρίσκεται αιχμάλωτος της πανδημίας του κορονοϊού. Μελαγχολικά γενέθλια, δε συμφωνείτε; Στα τέλη του 2019 ένας νέος κορονοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της Κίνας. Ήδη ….

Cat Calling

Που πάτε μόνες σας κορίτσια;

  Στις μέρες μας δυστυχώς ακόμα τα έφηβα κορίτσια βιώνουν ενοχλητικό cat calling από μεγαλύτερους. Πρόστυχα λόγια, σχόλια για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους, πονηρά υπονοούμενα και άλλα πολλά κάνουν κορίτσια να αισθάνονται άβολα να ….

ff0ad28f2eca85d1c568f9a7c6b37618

Γονείς εναντίον παιδιών

“Δε θέλω” “Θα με ακούς όταν σου μιλάω” “Θέλω να αποφασίζω μόνη μου τώρα πια” “Είσαι πολύ μικρός για να επιλέγεις μόνος σου”. Φράσεις έντασης και συγκρούσεων που δεν μας είναι μάλλον άγνωστες. Οι σχέσεις ….

shutterstock_1879538749

pov: Όταν ο υπολογιστής σας είναι ανεμβολίαστος

Γράφουν οι Δήμητρα Ζαχαριάδη, Αντρέας Πάγκαλος και Ιωάννα Ντεμάδη… «Ο χρήστης @abcdefg θέλει να σας στείλει μήνυμα». Ο Νίκος λοιπόν λαμβάνει έναν σύνδεσμο από έναν άγνωστο χρήστη στο προφίλ του στα social media και μια ….

zevgari-simaies

Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος, τοπική διαμάχη ή WW3;

Γράφουν οι Γιολάντα Καυκά και Γιώργος Λαχανόπουλος… Η πρόσφατη διένεξη Ρωσίας-Ουκρανίας ίσως να  αλλάξει το πρόσωπο του κόσμου για πάντα : μετα την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου που ….

καλαμάκια

Χάρτινα Καλαμάκια, για ένα καλύτερο μέλλον;

Μαρία Πατσολιά, Βύρωνας Γαϊτανίδης, Γιώργος Καραπούλιος Τα πλαστικά καλαμάκια είναι κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο παλιά. Όλοι θυμόμαστε την εποχή που πίναμε το αγαπημένο μας ρόφημα χωρίς καμία ενόχληση. Όμως, όλα άλλαξαν όταν οι άνθρωποι αποφάσισαν ….

Κέρδισε τη μάχη που έδινε για το Equal Pay η γυναικεία ομάδα των Η.Π.Α.

των Αλέξανδρου Παναγόπουλου, Γιάννη Μπασουκέα, Μιχάλη Παντελάκη Όπως γνωρίζουμε υπάρχουν διαφορές στον μισθό  του ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου. Τον Μάρτιο του 2019 για πρώτη φορά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση ενάντια στην ….

who made my clothes

Ποιος φτιάχνει τα ρούχα μας;

Γράφει η Ιωάννα Ντεμάδη… Στις 24 Απριλίου 2013, στο Μπαγκλαντές, κατέρρευσε το κτήριο Rana Plaza, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.138 άνθρωποι και άλλοι 2.500 να τραυματισθούν. Ένα κτήριο όπου πέντε εργοστάσια κατασκευής ενδυμάτων για μάρκες ….