ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2024-ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

image

Κόσμος των σπορ το 2024

 

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2024- Τι περιμένει η Ελλάδα;

 

Τι είναι αυτό που κάνει τους μικρούς και τους μεγάλους να μαζεύονται μπροστά από την οθόνη; Μαζί με το καινούριο έτος, έρχονται  και οι αναμενόμενες σε όλους αθλητικές διοργανώσεις που περιμένουμε! Θα περάσουμε όλοι φανταστικά βλέποντας τους αθλητές να αγωνίζονται για την πατρίδα τους!

 

1)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ 2024:

Φέτος το καλοκαίρι έχουμε και πάλι Ολυμπιακούς: οι οθόνες θα γεμίσουν ιαχές και χειροκροτήματα, οι ντελιβεράδες δε θα προλαβαίνουν να παραδίδουν πίτσες κι εμείς θα μετράμε ποια χώρα θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρυσά και ασημένια μετάλλια.

 

Οι τριακοστοί τρίτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες φιλοξενούνται φέτος το καλοκαίρι στο Παρίσι. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου. Στους Αγώνες αυτούς, το breakdance θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως ολυμπιακό άθλημα!

 

Ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας της Ελλάδας, Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 μετά την τελετή αφής στην αρχαία Ολυμπία.

 

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και στα περίχωρα του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων Σεντ-Ντενί, Le Bourget, Ναντέρ, Βερσαλλίες, Vaires-sur-Marne. Το χάντμπολ θα διεξαχθεί στη Λιλ. Η κωπηλασία και μερικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Μασσαλία. Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι οι αγώνες σέργινγκ θα γίνουν στην Ταϊτή, στη Γαλλική Πολυνησία, που βρίσκεται 15.716 χλμ. (!) από την οικοδέσποινα πόλη.

 

 Η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την παράδοση των αγώνων, θα εισέλθει πρώτη στην Place du Trocadéro κατά τη διάρκεια της παρέλασης των εθνών στην τελετή έναρξης.

 

Υπάρχει όμως και μια έντονη ελληνική παρουσία στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:

  • Άννα Κορακάκη – σκοποβολή (10μ. αεροβόλο πιστόλι)

  • Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – στίβος (20χλμ βάδην)

  • Χριστίνα Μόσχη – σκοποβολή (10μ. αεροβόλο πιστόλι)

  • Απόστολος Χρήστου – κολύμβηση (100μ. ύπτιο, 200μ. ύπτιο)

  • Άννα Ντουντουνάκη – κολύμβηση (100μ. πεταλούδα)

  • Μίλτος Τεντόγλου – στίβος (μήκος)

  • Απόστολος Σίσκος – κολύμβηση (200μ. ύπτιο)

  • Κρίστιαν Γκολομέεβ – κολύμβηση (50μ. ελεύθερο)

  • Εμμανουήλ Καραλής – στίβος (επί κοντώ)

  • Στέργιος Μπίλας – κολύμβηση (50μ. ελεύθερο)

  • Εμμανουέλα Κατζουράκη – σκοποβολή (σκιτ)

  • Μάκης Μίτας – σκοποβολή (σκιτ)

  • Στέφανος Ντούσκος – κωπηλασία (σκιφ)

  • Ευαγγελία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μπούρμπου – κωπηλασία (δίκωπος)

  • Μπάμπης Χαλκιαδάκης – σκοποβολή (σκιτ)

  • Γιώργος Κουγιουμτσίδης – πάλη (74κ)

  • Λευτέρης Πετρούνιας – γυμναστική (κρίκοι)

  • Γιώργος Μπούγλας – ποδηλασία (δρόμου)

  • Ιόλη Μυτιληναίου – ιππασία (υπερπήδηση εμποδίων)

Κι ας μην ξεχνάμε και τη συμμετοχή της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας πόλο! Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Πέτρος Συναδινός. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

 

2)ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2024 (EURO 2024)

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024, γνωστό και ως Euro 2024, θα είναι η 17η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου UEFA, δηλαδή του διεθνούς πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ευρώπης που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την UEFA. Η Γερμανία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024.

 

Επιλέχθηκαν εννέα στάδια που χρησιμοποιήθηκαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και βρίσκονται στις πόλεις Βερολίνο, Ντόρτμουντ, Μόναχο, Κολωνία, Στουτγκάρδη, Αμβούργο, Φρανκφούρτη, Λειψία και Γκελζενκίρχεν.

 

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να βγει νικήτρια ή δεύτερη στους προκριματικούς ομίλους άλλα ευτυχώς επειδή τερμάτισε στη τρίτη θέση θα παίξει play offs εναντίον της Γεωργίας και του Καζακστάν, ώστε να περάσει στα γκρούπ. Έστω κι έτσι είμαστε ένα βήμα μακριά από τη συμμετοχή στο Euro!

 

3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου αποτελεί την παγκόσμια διοργάνωση των αθλημάτων του υγρού στίβου (κολύμβηση, καταδύσεις, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, συγχρονισμένη κολύμβηση και υδατοσφαίριση). Αρμόδια για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος είναι η FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου) και όλα τα αγωνίσματα, εκτός της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, διεξάγονται σε πισίνα 50 μ.

Φέτος, από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2024 θα διεξαχθεί στη Ντόχα το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, όπως ανακοίνωσε η FINA. Στην ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρεται ότι η κατάταξη στο Παγκόσμιο της Ντόχα θα λειτουργήσει ως κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για τα αθλήματα της πισίνας.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης