Χτυποκάρδια στο θρανίο

love is on our side

Από Στέλλα Βόρδου, Μελίνα Πέρρου και Αγγελική Βουγιουκλάκη

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, άλλοι παίρνουν λουλούδια, άλλοι προτιμούν γράμματα, ενώ υπάρχει και μία κατηγορία που δεν γιορτάζει καν (singles γκούχου γκούχου). Αυτές είναι μερικές κλασικές περιπτώσεις που συναντάμε στην γεμάτη κόκκινο και ροζ αυτή μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πιο ιδιαίτερες κατηγορίες που πολλές φορές τις βάζουμε στο περιθώριο την 14η Φεβρουαρίου. Επομένως,  nerdουλες,emo, artsz,bookworms, hopeless romantics σλατίνες, κάγκουρες,φασαίοι και players ξεχυθείτε στην πόλη. Η στιγμή να λάμψετε του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε!

 Η πρώτη και πιο συνηθισμένη κατηγορία είναι οι  nerdουλες. Ναι το κλασικό παιδί του σχολείου μας που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της αγάπης και δυσκολεύεται λιγάκι να αποχωριστεί την παιδική του ηλικία. Προσοχή όμως! Αυτή η φυλή χωρίζεται σε 2 υποκατηγορίες, αυτούς που πέφτουν με τα μούτρα στο ψητό αλλά και αυτούς που θέλουν λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν. Η πρώτη κατηγορία είναι κάπως αστεία θα λέγαμε, θα δεις ένα άτομο που ξέρεις καλά να δίνει το 150% του εαυτού του για εντυπωσιάσει και να πρωτοτυπήσει στα μάτια του πρώτου (ή και πέμπτου) έρωτά του. Η δεύτερη κατηγορία, η πιο συνηθισμένη θα τη λέγαμε και αξιολάτρευτη. Πολλές φορές μαζεύονται πέντε παιδιά για να στείλουν το πρώτο μήνυμα και πάντα υπεραναλύουν κάθε δευτερόλεπτο. Αν λοιπόν σας ερωτευτεί ένα τέτοιο παιδάκι ευχόμαστε να έχετε υπομονή και κατανόηση επειδή και στις δύο περιπτώσεις είναι τρομαγμέν@.

Λοιπόν, λοιπόν, η πιο εκδηλωτική αλλά όχι και τόσο ομιλητική φυλή θα έλεγε κανείς θα έλεγε κανείς πως είναι οι έφηβοι με artsy στιλ και κοσμοθεωρία, κοινός οι καλλιτέχνες μας. Οι μουσικοί, οι ζωγράφοι, οι συγγραφείς και οι φωτογράφοι που είναι εδώ για να αποτυπώνουν κάθε σκηνή σε συνθέσεις, πίνακες, τραγούδια, ποιήματα, ιστορίες και φωτογραφίες. Εννοείται πως αυτή η κατηγορία εμφανίζει τον ερώτα πιο γρήγορα και έντονα απ’ όλες, επειδή η έμπνευση δεν περιορίζεται τόσο εύκολα. Γι’ αυτό, ακόμα κι αν προσπαθούν να το κρύψουν οι σκέψεις τους γεμίζουν με ένα άτομο και βγάζουν πολλές πτυχές του στα έργα τους και σε κάθε τους κατασκευή. Άρα ένα είναι σίγουρο, αν σε έχει ερωτευτεί ένας καλλιτέχνης θα βρεις πτυχές του εαυτού σου, μέσα σε πολλά, πολλά του δημιουργήματα.

Ένα αρκετά πρόσφατο και φρέσκο κύμα θα έλεγε κανείς πως είναι οι hopeless romantics. Είναι τα παιδιά που ονειρεύονται από μικρά το τέλειο πρώτο ραντεβού, το απίθανο άτομο και τα αποστομωτικά λόγια που θα ακούσουν και θα λυγίσουν. Αυτά λοιπόν ερωτεύονται τόσο απότομα αλλά και τόσο έντονα, από την πρώτη μέρα ονειρεύονται κάθε στιγμή, σημειώνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ταυτίζουν κάθε αλληλεπίδραση με ένα τραγούδι ή μια ρομαντική ταινία. Ναι, είναι ο τύπος παιδιών που θα γεμίσουν τα τετράδια και τα βιβλία όλης της τάξης με καρδούλες και θα μιλούν με έναν τόσο τρυφερό και γλυκό τρόπο για κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια και θα κάνουν ΚΆΘΕ trend που υπάρχει στα ΜΚΔ με καρδούλες και φιογκάκια. ‘Όμως προσοχή επειδή κάποια από αυτά τα εφηβάκια μπορεί να γίνουν το εντελώς αντίθετο άτομο αν δεν τους φερθείς σωστά όποτε, αν σας έχει ερωτευτεί ένα μην το πληγώσεις για κανένα λόγο. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι απλά ένα μάτσο ροζ αγγελάκια.

Σλατίνα, καταρχάς ηρέμησε! Ωραία, τώρα που ηρέμησες, μπορούμε να συνεχίσουμε. Παρόλο που κάποιοι θεωρούν τις σλατίνες απότομες ή/και εγωκεντρικές έχουν και αυτές δικαίωμα στον έρωτα. Γιατί όχι; (Μην απαντήσετε, ρητορικό ερώτημα) Παρά τα πράσινα νυχάκια, τα ίσια μαλλιά κτλ κτλ κτλ θα σας πούμε κάτι εντυπωσιακά εντυπωσιακό. Ναι παιδιά, οι σλατίνες μπορούν να ερωτευτούν και άλλους εκτός από τον Thug (Σας σόκαρα λίγο, έτσι;). Το πιθανότερο μάλλον θα είναι να προσπαθήσει να προσεγγίσει άτομα με παρόμοια “φιλοσοφία” με την δική της και σχετικά κοντινά ενδιαφέροντα. Ίσως αν αρέσετε σε σλατίνα λάβετε και κανένα πράσινο τριαντάφυλλο ή αρκουδάκι, αλλά ίσως αυτό να τις ρίξει πολύ από την ιεραρχία των σλατίνων. Ένα πάντως είναι σίγουρο. Ότι αυτ@ που θα ερωτευτεί η σλατίνα ΔΕΝ θα είναι φασαί@ και καταλαβαίνουμε όλοι τον λόγο.

 

Και μιας και….

Νομίζατε ότι θα σας αφήναμε έτσι γλυκούλικα φασαιάκια; Όχι βέβαια! Αν οι φασαίοι ερωτευτούν, θα πρέπει να είστε κάποιος πολύ ξεχωριστός για να καταφέρατε να τους αποσπάσετε από το ικαριώτικα και την Χατζηφραγκέτα. Συγχαρητήρια! Πάντως, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει μεγάλη ελπίδα στο “μεταξύ σας”, αφού πιθανώς να θεωρήσουν τον έρωτα απλώς μία επιπλέον φαση τους. Τα ιδανικά ραντεβού (λογικά) για εσάς θα ήταν σε καμία συναυλία από αυτές που μέχρι πρότινος είχαν βάλει σημάδι κάθε ΣΚ ή σε κανένα παγκάκι που να συνοδεύεται από μία περίτεχνη μπαλάντα. Περιττό να αναφέρουμε ποια τραγούδια θα πρέπει να βάλετε στο playlist σας. Για τους πιο τολμηρούς, αν έχετε τα κότσια να φανερωθείτε πριν τις 14 Φλεβάρη, χρήσιμο θα ήταν κιόλας να ποστάρετε 24 ώρες τη μέρα και κανένα στιγμιότυπο από τις αγαπημένες “ψαγμένες” ταινίες του/της φασαι@ σας.

 Περνάμε σε μία άλλη ενδιαφέρουσα κατηγορία της εποχής μας εν ονόματι… Κάγκουρες! Οι κάγκουρες είναι μία περίεργη περίπτωση. Σαν όρος κρατάει τουλάχιστον μία 20ετία κι όμως πάντα βρίσκουν έναν τρόπο τα καγκουράκια να εξελίσσονται, να μεταλλάσσονται και να επιβιώνουν στο χρόνο σαν ζωντανοί οργανισμοί, σαν ζιζάνια!???? Αυτό όμως που δεν αλλάζει με τίποτα είναι η καγκουρίστικη καψούρα. Σε αντίθεση με τους players, οι κάγκουρες δηλώνουν ολίγον τι πιο πιστοί και αφοσιωμένοι στο μελλοντικό ταίρι τους (Υποσημείωση: Εξαιρέσεις υπάρχουν σε κάθε κανόνα, δεν φέρουμε ευθύνη). Αν μιλάμε για ενήλικο κάγκουρα, ίσως προσπαθήσει να εντυπωσιάσει την υποψήφια κοπέλα με “φαντασμαγορικά” κόλπα με το πάει-δεν-πάει μηχανάκι τους. Επίσης, please ξέρουμε ότι θα σας χαλάσει την κόμμωση αλλά και ένα κρανάκι δεν θα έβλαπτε κανέναν, ίσα ίσα το αντίθετο. Ανήλικοι κάγκουρες καλύτερα εσείς περιοριστείτε στα σοκολατάκια καρδούλες να έχουν οι γονείς το κεφάλι τους (σε εφικτά πλαίσια) ήσυχο.

Συνεχίζουμε με τα αγαπημένα μας μαυροφορέμενα emo, τα οποία ναι μπορεί να φαίνονται σκληρά και αδιαπέραστα αλλά όπως κάθε άνθρωπος μπορούν κι αυτά να ερωτευτούν. Το να είσαι emo αρχικά σήμαινε πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα δήλωνε  και την αγάπη τους για την μεταλ. και ροκ μουσική αλλά τώρα πια είναι περισσότερο μια αίσθηση μόδας και τρόπου έκφρασης, μέσω σκούρων ρούχων και εντόνων κοσμημάτων. Οι emo φίλοι μας λοιπόν , ερωτευονται συνηθως άτομα που διαλέγουν και αυτα το emo στιλ, καθώς βλέπουν την ομορφιά στο να σε κατανοούν απόλυτα σε κάτι που οι πλειοψηφία δεν ταυτίζεται.  Τα emo όσο τρομακτικα και να φαίνονται λόγω εμφάνισης, είναι ψυχούλες στον έρωτα και συχνά χτυπιούνται  βαθιά απ τα βέλη του. Τους αρέσει να ακούν μαζί μουσική, να εχουν συζητήσεις με νόημα και να αράζουν, αυτά φαίνονται γενικα συνηθισμένες δραστηριότητες ενός ζευγαριού αλλα τα  emo προτιμούν να καλλιεργούν τη σύνδεση στη σχέση τους. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως  κορίτσια ετοιμαστείτε για γερό αγώνα για το eyeliner και την σκιά ματιών σας.????

Έπειτα δεν είναι άλλοι από τα bookworms, άτομα που ανήκουν λοιπόν σε αυτή την κατηγορία  είναι όπως το αποκαλούμε και εμείς οι κλασικοί βιβλιοφάγοι.  Βιβλία λοιπόν επιστημονικής φαντασίας, περιπετειώδη και μυστηρίου αποτελούν την βάση της τροφικής τους πυραμίδας. Καταναλώνουν καθημερινά άπειρες σελίδες αγαπημένων βιβλίων και γενικά  θα έλεγες πως δεν έχουν και τόσο χρόνο για έρωτες αφού προέχει σε αυτούς οι διάσωση του γαλαξία Ε5 από τις εξωγηινες αγελάδες. Πέρα απ την πλάκα όμως, γι αυτό το λόγο τα άτομα αυτής την ομάδας αποδεικνύονται να είναι  και αρκετά απαιτητικά στην τομέα έρωτας καθώς λατρεύουν τη φαντασία και την αδρεναλίνη γι αυτο και αναζητούν άτομα που τους κάνουν να αισθάνονται ξανα συναισθήματα που βίωσαν μόνο στα πιο τρελά τους όνειρα.

Τέλος, έχουμε τους πασίγνωστους players, οι οποίοι ποδοπατουν τις καρδιες κάθε σας φίλης τουλαχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σε αντίθεση με της υπόλοιπες ομάδες, ο έρωτας δεν αποτελεί ένα μόνο κεφάλαιο στη ζωή του player,  για την ακρίβεια είναι όλο το βιβλίο. Αυτό που διαφεύγει όμως στους περισσότερους είναι ότι δεν μιλάμε για δικους τους έρωτες αλλά για τα δύσμοιρα κορίτσια που πέφτουν στα δίχτυα τους. Για την ακρίβεια ερωτεύονται οι ίδιοι αρκετά σπάνια και όταν το κάνουν έχουν να αντιμετωπίσουν το εκ φύσεως και συνήθειας πρόβλημα τους, το να είναι γυναικάδες. Έτσι είναι λογικό να θέλει η  καθεμία μας  να τους αποφύγει αλλα κανεις δεν το κάνει επίτηδες,  απλα συχνά καταλήγουμε να πέφτουμε θύματα της γοητεία τους.

 

Παρά τις διαφορετικές κατηγορίες όμως στις οποίες οι έφηβοι προτιμούν να διαχωρίζουν τους εαυτούς τους, ένα είναι το κοινό τους στοιχείο τούτη τη μέρα. Η διάθεση να βγουν από τα νερά τους και ν’ανοίξουν την αγκαλιά τους στις νέες εμπειρίες του έρωτα και της αγάπης. Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι, είναι στο χέρι τους (ή μάλλον στο χέρι τ@ υποψήφι@).

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης