ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ WORLD ATHLETICS

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ WORLD ATHLETICS

Σε μια πρωτοφανή και καθαρά άδικη απόφαση προέβησαν οι κριτές της WORLD ATHLETICS στις 13 Οκτωβρίου του 2022. στην λίστα των 10 καλύτερων αθλητών της χρονιάς. σε αυτή την λίστα περισσότερη εντύπωση έκαναν αυτοί που δεν συμπεριλήφθηκαν παρά αυτοί που συμπεριλήφθηκαν, μα, αυτό ήταν μόνο η αρχή…

13 Οκτωβρίου 2022

 Ο Μίλτος Τεντόγλου μεταξύ άλλων δεν μπήκε στην λίστα. Τον αθλητή δηλαδή που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, στο Ευρωπαϊκό, αλλά και το ασημένιο στο Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου. Έχοντας παράλληλα και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στη χρονιά αυτή.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα, δεν ήταν… αρκετά για την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου. Παρότι για πολλούς φίλους του στίβου, ο Τεντόγλου θα έπρεπε να είναι όχι απλά στους 10 υποψήφιους, αλλά ένα απ’ τα φαβορί για το βραβείο.

εν τέλει οι επιλεγόμενοι ήταν:

1.Αρμάντ Ντουπλάντις-[Σουηδία]

2.Κρίστιαν Τσεχ-[Σλοβενία]

3.Ελιούντ Κιπτσόγκε-[Κένυα]

4.Αλισον ντος Σάντος-[[Βραζιλία]

5.Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν-[Νορβηγία]

6.Πέδρο Πιτσάρδο-[Πορτογαλία]

7.Γκραν Χάλογουεϊ-[ΗΠΑ]

8.Νόα Λάιλς-[ΗΠΑ]

9.Αντερσον Πίτερς-[Γρενάδα]

10.Σουφιάν Ελ Μπακαλί-[Μαρόκο]

                               8 Φεβρουαρίου 2023

Μπορεί αυτή η είδηση να πέρασε στα ψιλά, ωστόσο αυτή η άτυπη 《μάχη》 μεταξύ Μίλτου και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δε θα έληγε εκεί. Συγκεκριμένα, στο μίτινγκ του Τορούν τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, το άλμα του Μίλτου στα 8,4 μέτρα ακυρώθηκε, καθώς άνθρωποι της World Athletics έκριναν τα παπούτσια που φορούσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αντικανονικά. Μετά την απαράδεκτη αυτή απόφαση ακολούθησε το ξέσπασμα του Μίλτου, που ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το άλμα του κρίθηκε άκυρο εξαιτίας των spikes στο πίσω μέρος του, τα οποία ωστόσο κάνουν το τρέξιμο δυσκολότερο, αφού προσθέτουν βάρος στο πόδι, σύμφωνα με εκείνον. Το γεγονός ότι η ομοσπονδία επενέβη κατ” αυτόν τον τρόπο, ακυρώνοντας χωρίς προφανή λόγο μια επίδοση που θα συνιστούσε την καλύτερη της χρονιάς, ξεσήκωσε κύμα Ελλήνων που συμπαραστάθηκαν μέσω αναρτήσεων τους στον Μίλτο Τεντόγλου. Μεταξυ αυτών και η Κατερίνα Στεφανίδη.

      15 Φεβρουαρίου 2023

Στο τέλος αυτής της ιστορίας όμως, ο έλληνας διεθνής σταρ θα βγει νικητής. Το βράδυ της Τετάρτης ο Μίλτος παίρνει φόρα, τρέχει, πηδάει και προσγειώνεται ακριβώς ένα εκατοστό μακρύτερα από το ακυρωμένο του ρεκόρ!!! στα μέσα μίλησε ο διεθνής στάρ για την επιτυχία του. Παραχωρώντας λοιπόν μια συνέντευξη στο gazzetta, αρχικά είπε «έκανα το 8.41μ., σταμάτησα τον αγώνα μου και έφυγα από το στάδιο. Αυτό ήθελα να κάνω και να τελειώσει ο αγώνας. Πιστεύω πως μπορούσα να κάνω και περισσότερο χθες, αν συνέχιζα, αλλά δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε, με τον προπονητή μου, τα μεγάλα άλματα τα κρατάμε πάντα για τον μεγάλο αγώνα. Απέδειξα ό,τι ήθελα χθες και δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι περισσότερο».Αναφορικά με το ακυρωμένο άλμα και τη δικαιολογία της Ομοσπονδίας για τα παπούτσια που φορούσε, ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε αρχικά στην στήριξη που έλαβε από τους συναθλητές του αναφέροντας πως η Ομοσπονδία δεν ακούει τους αθλητές.«Με στήριξαν όλοι ο αθλητές, όλοι πάρα πολλοί. Γιατί κανείς πλέον δεν ακούει τη γνώμη των αθλητών. Δεν εισακούονται οι μεγάλοι αθλητές, ακόμη και ο καλύτερος να είσαι, όπως είναι για παράδειγμα η Ρόχας, η καλύτερη στο τριπλούν (που της είχε συμβεί κάτι παρόμοιο πέρυσι), δεν εισακούεται από την ομοσπονδία. Δεν ακούν κανέναν και κάνουν ό,τι νομίζουν. Επίσης, οι άλλοι αθλητές ξέρουν πως ένα παπούτσι δεν κάνει τον καλό αθλητή. Εγώ δεν έχω πει ποτέ για κανέναν ότι πηδάει καλύτερα επειδή φοράει ένα συγκεκριμένο παπούτσι. Μονάχα μπορεί να έχω σκεφτεί πως: «Πω, πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να πηδάς τόσο καλά με παπούτσι για σπριντ». Μόνο αυτό. Γιατί εμείς ξέρουμε. Έκανα 8.40μ με παπούτσι που φοράνε οι 800άρηδες… τι πλεονέκτημα μπορεί να είχα;», ανέφερε. Τέλος, σχετικά με τον χθεσινό αγώνα και το ιστορικό του άλμα, περιορίστηκε στο να πει ότι ό,τι ήταν να αποδείξει το απέδειξε. «Έκανα το 8,41 μ. και μετά έφυγα από το στάδιο», είπε.«Όταν ξεκίνησα το τέταρτο άλμα μου, ενώ έτρεχα -και έτρεχα ωραία- έπεσε ένα κοντάρι στη μέση του διαδρόμου, από το επί κοντώ που γινόταν δίπλα εκείνη τη στιγμή. Μου είπαν να πάρω τον χρόνο μου οπότε πήγα στη βαλβίδα, μπροστά στο σκάμμα και έκατσα εκεί για περίπου 5 λεπτά. Μετά έκανα το 8.41, σηκώθηκα και έφυγα. Αυτό ήθελα να κάνω και να τελειώσει ο αγώνας. Πιστεύω πως μπορούσα να κάνω και περισσότερο χθες, αν συνέχιζα, αλλά δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε, με τον προπονητή μου, τα μεγάλα άλματα τα κρατάμε πάντα για τον μεγάλο αγώνα. Απέδειξα ότι ήθελα χθες και δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι περισσότερο».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης