ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;

student222

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;

Πρέπει οι έφηβοι να ξυπνάνε τόσο νωρίς και να φεύγουν από το σχολείο αργά; Αξίζει να ξυπνάνε τόσο νωρίς; Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι θα έπρεπε να αλλάξει το ωράριο και οι μαθητές να πηγαίνουν πιο αργά στο σχολείο, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το ωράριο είναι σωστό και μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να προετοιμαστούν για το μέλλον.

 

Η πλειοψηφία των σημερινών εφήβων δεν κοιμούνται τις συνιστώμενες 8-10 ώρες ύπνου που χρειάζεται ένα παιδί της ηλικίας τους. Για αυτό τον λόγο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το σχολείο θα έπρεπε να ξεκινάει πιο άργα. Το πιστεύουν αυτό ,καθώς οι μαθητές νυστάζουν απο τον λιγοστό ύπνο της προηγούμενης ημέρας, το οποίο συνήθως οδηγεί σε έλλειψη προσοχής του μαθήματος. To οποίο οδηγεί κακούς βαθμούς!

Η ώρα έναρξης, πιθανότατα απαιτεί από τους εφήβους να σηκώνονται τουλάχιστον έως τις 7:00 π.μ. – μια ώρα που προσδιορίζεται από τους ειδικούς υγείας ως μέρος των ωρών αιχμής των εφήβων για υπνηλία. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια φυσική αλλαγή στον κιρκάδιο ρυθμό των εφήβων – την «καθυστέρηση φάσης ύπνου-αφύπνισης» – που έχει ως αποτέλεσμα αργότερα την έναρξη του ύπνου και τους χρόνους αφύπνισης. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική αναντιστοιχία μεταξύ του προτιμώμενου χρόνου ύπνου αυτού του δημογραφικού και των κοινωνικών απαιτήσεων: συγκεκριμένα, το σχολείο.

Αυτό δεν είναι έκτακτη είδηση. Το 2014, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) εξέδωσε μια πολιτική δήλωση που συνιστά στις σχολικές περιφέρειες να θέσουν τις ώρες έναρξης στις 8:30 π.μ. ή αργότερα για τα σχολεία μέσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εφήβους να επιτύχουν το συνιστώμενο οκτώ και μισό έως 10 ώρες ύπνου τη νύχτα—ένας στόχος που σχεδόν τα τρία τέταρτα των εφήβων μαθητών υπολείπονται τα σχολικά βράδια.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετακίνηση του ωραρίου σε αργότερες ώρες έχει κάποια οφέλη.

Όπως:

  1. Καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία.

  2. Βελτιωμένα ακαδημαϊκά αποτελέσματα.

  3. Μειωμένος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών.

  4. Λιγότερη καθυστέρηση.

 

Στην εφηβεία, οι αλλαγές στην «οδήγηση ύπνου» του σώματος και η καθυστερημένη απελευθέρωση της ορμόνης ύπνου μελατονίνη καθιστούν πιο δύσκολο για τους εφήβους να αποκοιμηθούν νωρίς.

Το παραπάνω πρόγραμμα θεωρείται το ιδανικότερο από πολλούς μαθητές του Γυμνασίου και του λυκείου αφού πιστεύουν οι ίδιοι ότι αδικούνται από το σκληρό πρόγραμμα!

Ελπίζουμε, σαν μαθητές του Γυμνασίου ,κάποια στιγμή το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να αλλάξει και να γίνει πιο δίκαιο για όλους και όλες και να γίνει ένα πρόγραμμα ξεκούραστο και ελεύθερο!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης