Το σχολείο

Σχολείο

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το σχολείο αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των μελών μιας κοινωνίας. Το σχολείο, συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου και του δίνει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί, να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αποκτήσει εξιδεικευμένες γνώσεις, μέσω των οποίων μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Στις μέρες μας, το σχολείο έχει γίνει υποχρεωτικό για όλα τα άτομα μιας κοινωνίας, διότι, θα πρέπει να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο όσον αφορά τις γνώσεις των μελών της.

Ακόμη και από τις πιο μικρές κοινωνίες, βγαίνουν που παίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση μιας κοινωνίας και βοηθούν στην εξέλιξη του πολιτισμού μιας περιοχής.

Θα πρέπει, το σχολείο να εξακολουθεί να παίζει σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία, γιατί συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού,μα, αν συμβεί το αντίθετο, τότε η κοινωνία θα χαρακτηρίζεται  »φτωχή», γιατί, δεν θα υπάρχουν πλέον άνθρωποι να βοηθήσουν στην οργάνωσή της.

Άρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το σχολείο είναι πλέον το σημαντικότερο και κυριότερο πράγμα στις κοινωνίες όλου του κόσμου.

 Πηγή φωτογραφίας: www.pixabay.com

 

Γιάννης Αλεξίου

Νίκος Λαζόγκας

Δημήτρης Βουζιανάς

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Το σχολείο"

Σχολιάστε

Top