«Ταξιδεύοντας με μια βαλίτσα δικαιώματα»

EnasKosmo6

Είμαι η Ευαγγελία και με αφορμή  την επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε η ΣΤ τάξη του σχολείου μας την Τρίτη 11/11 στο εκπαιδευτικό κέντρο «Ενας Κόσμος Άνω Κάτω»(Φαλήρου 52, Κουκάκι) της ActionAid,  για να παρακολουθήσουμε  το πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με μια βαλίτσα δικαιώματα» ανέλαβα να παρουσιάσω στην τάξη  σχετικά με την ActionAid  . Είναι μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχιας και της ανισότητας.

Μια Μη Κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) είναι μια μη κερδοσκοπική, εθελοντική ομάδα πολιτών, που δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο υπέρ του κοινού καλού. Δημιουργούνται από ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και σαφείς στόχους. Προσφέρουν πλήθος ανθρωπιστικών υπηρεσιών, μεταφέρουν τις ανησυχίες των πολιτών στις κυβερνήσεις, παρακολουθούν την εφαρμογή των πολιτικών και των προγραμμάτων και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων. Κάνουν αναλύσεις, παρέχουν ειδική πληροφόρηση, λειτουργούν ως μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης και συνδράμουν στον έλεγχο και την εφαρμογή διεθνών συμφωνιών. Ορισμένες ΜΚΟ εξειδικεύονται σε θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον  ή η υγεία.

Η ActionAid  ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ως μια καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση, με 88 υποστηρικτές που έγιναν ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και στην Κένυα.

 

Σχολιάστε

Top