Συνέντευξη με την υπεύθυνη του ομίλου: Ορχήστρα – από τον Ηρ. Καραγιαννίδη

images

  • Ποιο είναι για εσάς το πιο ωραίο όργανο στην ορχήστρα!

Σε μια ορχήστρα το κάθε όργανο επιτελεί το ρόλο του ! Για παράδειγμα, τα πρίμα όργανα παίζουν συχνότερα τις μελωδίες, τα μπάσα και οι κιθάρες την αρμονία, τα κρουστά το ρυθμό! Επίσης το καθένα έχει το δικό του ιδιαίτερο ηχόχρωμα! Το κάθε όργανο ακούγεται μοναδικά(ακόμη κι όταν περισσότεροι από ένας παίζουν το ίδιο, πάντα ο ήχος τους είναι διαφορετικός! )

Είναι όλα ξεχωριστά και όμορφα, όπως κι ο καθένας μας !

Σαν μια μητέρα να πρέπει να ξεχωρίσει τα παιδιά της…δεν γίνεται!!

  • Τι προσδοκίες έχετε από την Ορχήστρα;

Η Ορχήστρα μας είναι νεοσύστατη και αποτελείται από σπουδαίους μαθητές,οι οποίοι προσπαθούν ο καθένας από το επίπεδο του , να δουλέψει, να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους και να εξελιχθεί!

Ήδη με χαροποιεί πάρα πολύ το γεγονός, ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα παιδιά έχουν καταφέρει να πάρουν μέρος στις γιορτές τους σχολείου μας!  Μόλις προχωρήσουμε και μάθουμε ακόμη περισσότερα κομμάτια θα ήθελα να οργανώσουμε μια συναυλία , σε συνεργασία και με τη χορωδία μας. Και μελλοντικά …!Προσδοκούμε συμμετοχή σε εκδηλώσεις εκτός σχολικού περιβάλλοντος, σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς, και γιατί όχι…και στο Μέγαρο Μουσικής !

  • Έχετε σκοπό να διοργανώσετε κάποιου είδους συναυλία;

Αυτός είναι ο στόχος μας! Με το καλό μόλις ολοκληρώσουμε κάποια έργα , κι οι συνθήκες  το επιτρέψουν, θα οργανώσουμε μια  συναυλία !

  • Πώς μπήκε στη ζωή σας η μουσική;

Η μουσική στη ζωή μου, και συγκεκριμένα το πιάνο, ξεκίνησε από μικρή ηλικία ! Τα δυο μου αδέλφια πριν από εμένα φοιτούσαν σε ωδείο, έτσι κι εγώ, στα εννιά μου,  ξεκίνησα τα μαθήματα πιάνου! Από το πρώτο λεπτό το αγάπησα και έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ να παίζω !

  • Πως συμβάλλει στον τρόπο ζωής σας η μουσική;

Όπως έλεγε ο Πλάτων:

«Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη»

Ο Αϊνστάιν δήλωσε πως αν δε γινόταν επιστήμονας θα γινόταν μουσικός. Συγκεκριμένα είπε: «Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική. Ζω τα όνειρα μου μέσα από τη μουσική. Παρατηρώ τη ζωή μου μέσα από τη μουσική.. γνωρίζω ότι τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή μου, την έδωσε το βιολί»

Όταν ήμουν στην ηλικία σας είχα πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό πιάνου. Όταν τελειώσαμε, με πλησίασε μια πιανίστα- μέλος της επιτροπής , και πολύ γλυκά μού είπε: «Να ξέρεις πάντα το πιάνο θα είναι σύντροφός σου. Σε κάθε δυσκολία , σε κάθε χαρά σου θα είναι εκεί.»

Κι είχε απόλυτο δίκιο ! Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, σε κάθε περίσταση της ζωής μου, η μουσική, και κυρίως το πιάνο μου, είναι το αποκούμπι μου!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης