Η μείωση των σκουπιδιών καθημερινή ανάγκη! – από την Κ. Φουρνάρη

Τα δισεκατομμύρια σκουπίδια που μολύνουν το περιβάλλον είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί την ανθρωπότητα ως σύνολο όμως θα έπρεπε να απασχολεί και τον καθένα μας ξεχωριστά κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσουμε τα απορρίμματα. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι δράση.

Η ανακύκλωση είναι μια λύση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακυκλώσεις ένα αντικείμενο. Ο πιο απλός είναι να το τοποθετήσεις στο ειδικό κάδο για ανακύκλωση αντί να το πετάξεις μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων. Εναλλακτικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με διάφορους διαφορετικούς τρόπους όταν δεν μπορείς πλέον να το χρησιμοποιήσεις για τον σκοπό που προορίζεται. Για παράδειγμα, ένα κεσεδάκι από γιαούρτι (όταν φυσικά χρησιμοποιηθεί το γιαούρτι από μέσα) μπορείς να το μετατρέψεις σε μολυβοθήκη, γλάστρα κα.

Μια άλλη λύση, που εκτός από φιλική στο περιβάλλον βοηθάει και στην μείωση της σπατάλης χρημάτων, είναι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τόσα πολλά προϊόντα μιας χρήσης. Για παράδειγμα, μπορούμε να αγοράσουμε ένα παγούρι για να μεταφέρουμε το νερό μας στο σχολείο αντί να αγοράζουμε καινούρια πλαστικά μπουκάλια νερό κάθε μέρα.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην μείωση των απορριμμάτων χωρίς πολύ κόπο το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε πόσο επηρεάζουν οι πράξεις μας το περιβάλλον και να τις βελτιώνουμε στον μέγιστο βαθμό.σκουπίδια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης