Όμιλος δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης – από την Κ. Φουρνάρη

δημιουργική γραφή

Όμιλος ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής

Στο σχολείο μου υπάρχουν πολύ όμιλοι! Ένας από αυτούς είναι και ο όμιλος ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής, στον οποίο δήλωσα συμμετοχή και κάθε λεπτό που περνάω σε αυτόν αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η επιλογή μου και πόσα θα μου μάθουν αυτές οι ευχάριστες και ξεκούραστες ώρες που αφιερώνω μετά το σχόλασμα για να τον παρακολουθώ!

Η δημιουργική γραφή βοηθάει στην καλλιέργεια της φαντασίας μας, την ψυχική εκτόνωση, την αυτογνωσία και την τόνωση της αυτοεκτίμησης. Κάθε ήχος, κίνηση ύπαρξη ζωής γύρω μας αποτελεί πηγή έμπνευσης! Απώτερος σκοπός του ομίλου είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων, να μάθουμε να εκφραζόμαστε μέσα από τον γραπτό λόγο και να αναβαθμίσουμε τον τρόπο ανάγνωσής μας, κάτι το οποίο ίσως φαίνεται ασήμαντο όμως ο τρόπος που διαβάζεις κάτι συμβάλλει στην σωστή κατανόησή του.

Για να το κατορθώσουμε αυτό σε συνεργασία με τους συμμαθητές μας και με την βοήθεια του καθηγητή διαβάζουμε και σχολιάζουμε ποιήματα, έργα τέχνης, μουσικά κομμάτια και λογοτεχνικά κείμενα. Στην συνέχεια μπαίνουμε στην διαδικασία να δημιουργήσουμε τα δικά μας γραπτά αριστουργήματα εκφράζοντας την γνώμη μας και αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη!

Κατά την γνώμη μου το να συμμετέχεις σε αυτόν τον όμιλο είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσει κανείς. Οι ώρες μου περνάνε ευχάριστα, μαθαίνω καινούρια πράγματα και γνωρίζομαι καλύτερα με τον καθηγητή και τους συμμαθητές μου!

Πηγές= από την παρουσίαση του ομίλου από την καθηγήτρια στην ηλεκτρονική τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης