Τα αδέσποτα – από τη Ζ. Κασιμάτη

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

   Ένα μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί ακόμη στη χώρα μας είναι τα αδέσποτα. Οπουδήποτε και αν κοιτάξει κάποιος, θα εντοπίσει σίγουρα μία γάτα ή έναν σκύλο, δίχως ιδιοκτήτη, δίχως κάποιον να τα φροντίζει και να τα αγαπά. Σήμερα, μας φαίνονται πολύ φυσιολογικά όλα αυτά, με αποτέλεσμα να τα αγνοούμε και να μην κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα. Αντιθέτως, πολλοί άνθρωποι τα κλωτσούν, τα χτυπούν και τα ταλαιπωρούν με πολλούς ακόμη τρόπους. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Κανείς και τίποτα δεν πρέπει να βασανίζεται, διότι κανείς δεν το αξίζει.αδέσποτα 2

Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να πάρουν ένα κατοικίδιο, πληρώνουν αρκετά χρήματα μόνο και μόνο επειδή θέλουν μια συγκεκριμένη ράτσα. Είναι καλύτερο λοιπόν να υιοθετούμε τα κατοικίδια που θέλουμε, χαρίζοντάς τους ποιότητα ζωής, φροντίδα και αγάπη. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ιδρυθεί φιλοζωικές οργανώσεις, για να φροντίζουν τα ζώα ώσπου να υιοθετηθούν. Επιπλέον, η υιοθεσία είναι δωρεάν. Κάποιοι από αυτούς τους οργανισμούς είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής, ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ στην Ακράτα Αχαΐας και πολλοί άλλοι σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Είναι χρέος μας να βοηθάμε τα αδέσποτα, προσφέροντάς τους τακτικά ένα μπολ με νερό ή ξηρά τροφή. Μας χρειάζονται περισσότερο απ’ ότι πιστεύουμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι. Είναι σοβαρή υπόθεση, καθώς η αγάπη που εισπράττουμε από εκείνα όταν τα φροντίζουμε είναι ανεκτίμητη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης