Συνέντευξη από την υπεύθυνη του ομίλου ρητορικής – από την Α. Τσαλίκη

Τι συνέβαλε και αποφασίσατε να δημιουργήσετε τον όμιλο ρητορικής?

Αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε και με συγκινούσε είναι η δύναμη του λόγου( Γι αυτό και ο όμιλος έχε αυτόν τον τίτλο)  . Η δύναμη να παρουσιάσεις την άποψή σου , η δύναμη να υποστηρίξεις τα δικαιώματά σου η δύναμη να σταθείς δίπλα σε κάποιον που σε έχει ανάγκη ή απλά η δύναμη να ¨αγγίξεις¨να ¨αγκαλιάσεις¨κάποιον με τον λόγο σου.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει στην ρητορική?

Στην ρητορική μου αρέσει η εκπαίδευση του λόγου αλλά κυρίως η δημιουργική σκέψη και η συνεργασία των παιδιών.  Ρητορική δεν είναι μόνο η αντιλογία , η στήριξη αντίθετων θέσεων αλλά και ο αυθόρμητος -δημιουργικός λόγος . Μου αρέσει επίσης πως ο μαθητής- ρήτορας επιδιώκει να κερδίσει την ομάδα με τη δύναμη του λόγου του.

Είχατε ξανά ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι?

Δεν μου είχε δοθεί ξανά η ευκαιρία να ασχοληθώ  με έναν όμιλο ρητορικής . Παρόλα αυτά στη διάρκεια του μαθήματος χρησιμοποιώ συχνά την τεχνική της αντιλογίας. Μαθητές δηλαδή σε ομάδες  υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις . Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχουν σε κάθε θέμα διαφορετικές θέσεις -αντιλήψεις.

Τι θα θέλατε να καταφέρετε έως το τέλος της χρονιάς με τους συμμετέχοντες στον όμιλό σας?

Επειδή φέτος είναι η πρώτη επαφή των παιδιών με τη ρητορική , θα ήθελα αρχικά να γίνουμε ομάδα, να εμπιστευόμαστε, να εκτιμούμε ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Στο τέλος της χρονιάς ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε τους πρώτους αγώνες αντιλογίας.

Σκοπεύετε να συνεχίσετε τον όμιλο και του χρόνου? Αν ναι, γιατί?

Θέλω να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και τα παιδιά θα αγαπήσουν το όμιλο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και του χρόνου!!!  Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία ήταν εξαιρετική!!!

Ποια είναι τα οφέλη της ρητορικής κατά την άποψή σας?

Κάποιος που ασχολείται με τη ρητορική πιστεύει στις δυνατότητές του, στον εαυτό του και ξεκινάει να κατακτήσει τον κόσμο!!!

Αυτό αρκεί!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!

 

 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας,

Αφροδίτη Τσαλίκη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης