Γυμναστική: Η θετική συνήθεια που σου φτιάχνει τη διάθεση – του Γ. Ζήση

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ:

Με τον όρο γυμναστική εννοούμε κάθε άσκηση που αποσκοπεί στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων και στην ενίσχυση της υγείας του σώματός μας. Έτσι, η γυμναστική είναι η εκπαίδευσή μας μέσω σωματικών ασκήσεων, οι οποίες αποβλέπουν στην επίτευξη καλής φυσικής κατάστασης και στην αρμονία σώματος και πνεύματος.

Oι θετικές συνήθειες σου φτιάχνουν τη διάθεση

Όταν βάζεις την άσκηση στη ζωή σου, γρήγορα συνηθίζεις να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με χαμόγελο. Ο λόγος; «Οι ενδορφίνες που παράγεις σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Συνήθισε στην ιδέα ότι οι άλλοι θα αναρωτιούνται για την καλή διάθεση που θα δείχνεις καθημερινά» λέει η Φρόσω Πατσού, MSc ψυχολόγος-αθλητική ψυχολόγος. (https://gr.askmen.com/fitness-tips/1114375/article/ola-osa-mporei-na-se-didaxei-e-gumnastike-gia-te-zoe-sou)

ΜΟΡΦΕΣ:

Aerial dance, Pilates, Tae Bo, Γιόγκα, Calisthenics,  Weights, Χορός, Πεζοπορία, Ποδηλασία

 Με πιο γνωστά=

Η καλλισθενική γυμναστική είναι σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και να αναπτύσσει τους μυς. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη, αλλά χρησιμοποιούν το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυϊκή ενδυνάμωση, δηλαδή ασκήσεις σωματικού βάρους. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης προέρχεται από την αύξηση της έντασης της άσκησης. Προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση σε ολόκληρο το σώμα, ευλυγισία και ισορροπία

ΓυμναστικήΕικόνα2

ΕΝΩ

 

  • Ta weights ή βάρη:  Τυπικά με τον όρο «βάρη» εννοούμε την εκτέλεση ενός προγράμματος με ασκήσεις που έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό κι εκτελούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η επιλογή του συγκεκριμένου αυτού «τρόπου» εξαρτάται τόσο από τις επιδιώξεις του ασκούμενου όσο και από τις ικανότητες ή / και τα προσόντα του.
  • Αυτά τα 2 είδη μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν ένα ακόμα που ονομάζεται: weightedcalisthenics. Δηλαδή, όταν κατακτήσουμε πλήρη έλεγχο μιας καλλισθενικής άσκησης, μπορούμε να αυξάνουμε βάρος για να γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης