Το ΝΒΑ – άρθρο από τον Ηρ. Καραγιαννίδη

Το ΝΒΑ είναι το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αμερικής. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις:National Basketball Association( Εθνικός σύνδεσμος Καλαθοσφαίρισης).Δημιουργήθηκε το 1946 στην Νέα Υόρκη. Γνωστό σε όλους μας είναι ότι θεωρείται η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο, αλλά πολλοί (όπως εγώ) δεν το πιστεύουν, λόγω της ύπαρξης της Ευρωλίγκας.

Στο ΝΒΑ έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα ,που έχουν μια θέση στην αιωνιότητα(Michael Jordan, Kobe Bryant, Magic Johnson),αλλά και πολλοί Έλληνες( Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Αντώνης Φώτσης).Το πρωτάθλημα χωρίζεται στο Δυτικό και στο Ανατολικό. Οι ομάδες κάθε μεριάς παίζουν ένα πρωτάθλημα και ο πρώτος πάει στον τελικό με τον πρώτο της άλλης πλευράς. Κάθε αρχή της σεζόν, οι ομάδες επιλέγουν έναν έφηβο (15-18 ετών) από σχολικές ομάδες ή ακαδημίες για να παίξει στο NBA.

Τέλος, το ΝΒΑ παίζει κάθε χρόνο με μια ευρωπαϊκή ακαδημία έτσι ώστε να δει την κατάσταση των παιδιών στα άλλα πρωταθλήματα .Αυτό το κάνει για να φέρει παιδιά  στο ΝΒΑ ώστε να γίνουν draft.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης