Αδέσποτα ζώα – Συνέντευξη με την κ. Καμπάνταη Ειρήνη, υπεύθυνη στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

Αδέσποτα ζώα  

Συνέντευξη με την κ. Καμπάνταη Ειρήνη, υπεύθυνη στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής  – από τη Μάρα Κουτσού

4 Απριλίου -  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Μέρα ευαισθητοποίησης για ένα πρόβλημα υπαρκτό που είναι κάθε μέρα μπροστά μας και χρειάζεται λύσεις. Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου εφαρμόζει πρόγραμμα σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012 για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων. Προκειμένου να μάθουμε πληροφορίες  σχετικά με αυτό το πρόγραμμα απευθύνθηκαμε στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και συνομιλήσαμε με την κ. Ειρήνη Καμπάνταη.

Μάρα: Καλημέρα σας. Σας ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε στην υπηρεσία σας.

Καμπάνταη: Καλημέρα σας. Δική μας χαρά να σας ενημερώσουμε για ό,τι θέλετε να μάθετε.

Μάρα:Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τι ακριβώς παρέχει αυτό το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος για τα αδέσποτα ζώα;

Καμπάνταη:Ο Δήμος κάνει μια σημαντική προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, εξέταση από κτηνίατρο, ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, περίθαλψη και θεραπεία, αν φυσικά χρειάζεται,  και επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον.Επίσης, εκπαίδευση σε άγρια και επικίνδυνα ζώα  προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.  Στόχος μας είναι η  ευζωία  των αδέσποτων  ζώων καθώς και η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με τα ζώα.

Μάρα:Υπάρχουν αδέσποτα ζώα;

Καμπάνταη:Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τις γάτες, οι οποίες γεννούν πολλές φορές μέσα στο χρόνο με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πληθυσμός τους.

Μάρα:Συνεργάζεστε με άλλους φορείς;

Καμπάνταη: Αρχικά, ο Δήμος  υπογράφει  σύμβαση  με ιδιώτες μετά από προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου να παρέχουν κτηνιατρικές υπηρεσίες στα αδέσποτα ζώα. Επίσης, υπάρχει συνεργασία και  με  φιλοζωικές οργανώσεις.

Μάρα:Υπάρχουν εθελοντές;

Καμπάνταη:Βεβαίως. Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές που ασχολούνται,  κυρίως με τις γάτες.

Μάρα:Γίνονται υιοθεσίες αδέσποτων ζώων;

Καμπάνταη:Γίνονται πολλές υιοθεσίες. Οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί και προτιμούν να υιοθετούν κάποιο αδέσποτο ζώο παρά να αγοράζουν.

Μάρα:Έχετε να μας αφηγηθείτε κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό;

Καμπάνταη:Δεν  υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό. Απλά παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των αδέσποτων ζώων και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά.

Μάρα:Ποιος είναι ο στόχος σας για  το μέλλον;

Καμπάνταη:Στόχος μας στο μέλλον είναι να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, για αυτό  δίνουμε έμφαση στις στειρώσεις. Τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σημαντική βελτίωση.

Μάρα: Σας ευχαριστούμε πολύ!

Καμπάνταη: Κι εγώ σας ευχαριστώ!

Μάρα Κουτσού Γ3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης