Pancakes

                  Pancakes

Από την Αλέσια Π. 

αρχείο λήψης (6)

Υλικά  Συνταγής:

125 γρ. αλεύρι μαλακό

2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

125 γρ. ξινόγαλο (σε θερμ. δωμ.)

125 γρ. γάλα (σε θερμ. δωμ.)

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (40 γρ.)

 

Εκτέλεση:

Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ.

Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλα

και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα πάνκεικς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, με maple syrup, σοκολάτα, γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.

Σχολιάστε