Μία από τις χώρες που φημίζονται για το φαγητό τους και την ιδιαίτερη κουζίνα τους είναι η Κίνα. Η χώρα αυτή είναι η πολυπληθέστερη του πλανήτη με σχεδόν ενάμιση δισεκατομμύριο κατοίκους. Το κλίμα της είναι τέτοιο που ευνοεί την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και του ρυζιού. Για αυτό και αυτά τα δύο αποτελούν και τη βάση της διατροφής των κατοίκων της.
Οι Κινέζοι , βέβαια , μαγειρεύουν και αρκετά είδη κρεάτων, όπως χοιρινό, πάπια, κοτόπουλο και μοσχάρι τα οποία τα συνοδεύουν με τις μοναδικές γλυκόξινες σάλτσες τους αλλά και με το ιδιαίτερα μαγειρεμένο ρύζι τους. Αγαπημένο τους σκεύος είναι το γουόκ, ένα είδος τηγανιού, ενώ είναι και ο μοναδικός λαός που χρησιμοποιεί διαφορετικό σκεύος από τα δικά μας μαχαιροπίρουνα για το φαγητό του, τα γνωστά »ξυλάκια» , για το οποία χρειάζεσαι εξάσκηση ώστε να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις!
e-reporter Κλαίρη