Ρομποτική και ηλεκτρισμός στο Labstem!!!

 

Το τμήμα της ΣΤ2 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας  με τη δασκάλα μας, την κυρία Νάσια, έκανε μια μικρή εκπαιδευτική επίσκεψη , τηρώντας όλα τα μέτρα , παρόλο που υπήρχε ο κορωνοϊός! Κατάφερε να κάνει αυτή τη μικρή δράση στο εργαστήρι Ρομποτικής Labstem στη Λαμία, στο οποίο μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά ο κ. Νίκος Γκουρλής.

Αξιοποιώντας το Wedo 2 και απλά υλικά (βίδες, καλώδια, μπαταρίες, led) δημιουργήσαμε έναν αυτόματο διακόπτη και κάναμε προσομοίωση λειτουργίας του φωτοκύτταρου. Μέσω μιας εφαρμογής λοιπόν προγραμματίσαμε το αυτοκινητάκι και μόλις αυτό περνούσε μπροστά από το φωτοκύτταρο άναβε το λαμπάκι. Αυτό που μας ενθουσίασε πολύ ήταν ότι στη συνέχεια για να το κάνουμε πιο ωραίο βάλαμε ήχους , ηχογραφώντας τη φωνή μας . 

1639181741347

Δείτε αναλυτικά πώς εργαστήκαμε με την καθοδήγηση του κου Νίκου.

Wedo 2 αυτοματος διακόπτης με αισθητήρα απόστασης

 

οι πρώτες οδηγίες και οι απαραίτητες επεξηγήσεις…..

                                                   video1

 

Προγραμματίζοντας τον κινητήρα βήμα-βήμα…..

                                                video2

 

….και διακόπτης;;;

 

                                                 video3

 

1639181741287μμμμ1639181741311κκκ

 

Χωρίς αμφιβολία ήταν μια φανταστική εμπειρία, μια καταπληκτική δράση , η οποία θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη των παιδιών της ΣΤ2.

Κύριε Νίκο σας ευχαριστούμε πολύ για τη βιωματική δράση στον κόσμο του STEM και της ρομποτικής!!! Θα χαρούμε πολύ να ξαναβρεθούμε και πάλι!!!Στο επανιδείν!!!

 

e-reporter: Κλαίρη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης