Λίγο τσιν τσαν τσον από Ιαπωνία!!!

Η Ιαπωνία βρίσκεται στα Ανατολικά της Ασίας. Είναι νησιώτικη χώρα , οι Ιάπωνες  την αποκαλούν Νιχόν (Nihon) ή Νιππόν (Nippon) και  το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα. Είναι γνωστή επίσης ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Καθώς είναι Ασιατικός λαός έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους γείτονες λαούς της . Όπως ότι τρώνε με τσοπ-στικς, μοιάζουν όλοι εξωτερικά , τρώνε σούσι και νουντλς .

ιαπωνια

Αλλά αυτό που για εμένα ξεχωρίζει είναι η αρχιτεκτονική στα σπίτια και  οι αμυγδαλιές της !!! Επιπλέον οι παραδοσιακές φορεσιές , η κουλτούρα και η καθημερινή ζωή τους είναι πράγματα τα οποία διαφέρουν κατά πολύ απ΄ την Ελλάδα.

Η Ιαπωνία ξεχωρίζει επειδή είναι πολύ εκσυγχρονισμένη από κάθε άλλη χώρα. μπορούμε να βρούμε στο google πολλά βίντεο που δείχνουν εξελιγμένα μεταφορικά μέσα να πετάνε ή να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά που μας εκπλήσσουν !Oι άνθρωποι εξωτερικά έχουν σκιστά μάτια και είναι σχετικά κοντοί . Το κακό που έχουν βέβαια είναι ότι όλα τα κάνουν πολύ γρήγορα και τους φαίνεται περίεργο για τους ρυθμούς που κάνουμε τα πράγματα .Επίσης οι Ιάπωνες έχουν μανία με τις kit kat τόσο πολύ που αν πας στην Ιαπωνία μαγαζί μόνο με kit kat που έχει  άπειρες γεύσεις .Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ψεύτικο μακιγιάζ των γυναικών ,οι οποίες βάζουν τόσα πολλά καλλυντικά που το δέρμα τους φαίνεται λες και είναι ηλικιωμένης και όχι γυναίκες στην κανονική τους ηλικία .Οι γυναικείες παραδοσιακές στολές είναι το κιμονό και συνήθως βάφουν το πρόσωπο τους λευκό και βάζουν δύο παραδοσιακά ξύλινα στοπ στικς στα μαλλιά.

e reporter Κυριακή

1639163204100

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης