Γνωρίζοντας τους Βουσμάνους!!!

Οι Βουσμάνοι  ζουν στη Νότια Αφρική και ειδικότερα στην έρημο Καλαχάρι. Χαρακτηριστική είναι η γλώσσα τους που μοιάζει με το κροτάλισμα. Κύρια τροφή τους είναι οι καρποί, τα μανιτάρια, οι ρίζες και ότι άλλο βρεθεί στο δάσος. Τα μέλη της φυλής συνεννοούνται περισσότερο με νοήματα. Χρησιμοποιούν μικρά δηλητηριασμένα βέλη.

bushman09_doctvgr_r

Οι Σαν, γνωστοί και ως Βουσμάνοι, φαίνεται να είναι η αρχαιότερη φυλή στη Γη. Κατάγονται απευθείας από τον αρχικό πληθυσμό των προγόνων του ανθρώπου από τους οποίους προέκυψαν όλοι οι άλλοι Αφρικανοί πληθυσμοί. Από μελέτες προέκυψε ότι οι σύγχρονοι Αφρικανοί διέθεταν τη μεγαλύτερη γενετική ποικιλομορφία  όλων των φυλετικών ομάδων του πλανήτη επιβεβαιώνοντας  έτσι τη θεωρία ότι η Αφρική αποτελεί τη (γενέτειρα) της ανθρωπότητας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης γενετικά »σημάδια» στο DNA των  σημερινών κατοίκων  της Ανατολικής Αφρικής που ζουν κοντά στη Ερυθρά θάλασσα, τα οποία μαρτυρούν ότι ανήκαν στην ίδια προγονική ομάδα η οποία μετανάστευσε από την Αφρική προς την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο. 

depositphotos_69094715-stock-photo-young-bushmen-woman

Παράλληλα πληθυσμός της Δυτικής Αφρικής προέκυψε ότι φέρνει πολλά κοινά γενετικά χαρακτηριστικά με τους Αφροαμερικανούς, γεγονός που δείχνει ότι αποτελεί τον πρόγονο των περισσότερων σκλάβων του Νέου Κόσμου. Ένα από τα τα κύρια ευρήματα της μελέτης ήταν επίσης η γενετική  ομοιότητα μεταξύ ομάδων που μιλούσαν παρόμοιες γλώσσες ενώ ζούσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη.

 

e-reporter: Κλαίρη

thumbnail-56

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης