Η Τουρκία βρίσκεται στην νοτιοδυτική Ασία.
Η τουρκική κουζίνα είναι πραγματικά η πιο κοντινή κουζίνα σε εμάς. Έχουμε ίδιες διατροφικές συνήθειες και σχεδόν ίδια φαγητά και ορεκτικά.
Οι γεύσεις που περιλαμβάνει: Ιμάμ μπαϊλντί, σουσαμένιο κουλούρι, μουσακάς, μπακλαβάς και γλυκά ταψιού γενικότερα, σουτζουκάκια, χαλβάς, σάμαλι, ραβανί, γιουβαρλάκια, γιουβέτσι, ατζέμ πιλάφι, ντονέρ, παστουρμάς, λουκουμάδες, λουκούμια
Το kebab είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά στην Τουρκία.
Άλλα επίσης νόστιμα φαγητά είναι η corba , που είναι μια πολύ νόστιμη σούπα, το kumbir, που είναι ψητές πατάτες και το kofte , που είναι η τουρκική έκδοση των κεφτέδων.
Ποικιλία από τουρκικά πιάτα σε ένα «σινί«, ένα μεγάλο δίσκο που παλαιότερα χρησιμοποιούταν ως τραπέζι, ιδίως σε αγροτικές περιοχές.
e-reporter Νίκος