Παίζοντας με… τους σεισμούς !

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση Τ.Ν. και συγκεκριμένα με το CoPilot της Microsoft.

Εγκέλαδος   Ο σεισμός δεν είναι βέβαια για παιχνίδι,  όπως και κανένα φυσικό φαινόμενο,       παρότι   συχνά ο άνθρωπος  παρασυρόμενος από τις αδιαμφισβήτητες δυνάμεις του     και τα λαμπρά επιτεύγματά του, αυταπατάται ως προς την επιρροή του στη φύση και   τον έλεγχο που μπορεί να της ασκήσει.

Ο σεισμός,  χρειάζεται σεβασμό, γνώση και πρόληψη για να αναμετρηθείς μαζί του. Αυτό ήταν, σε γενικές γραμμές,  το σκεπτικό πίσω από την ιδέα δημιουργίας ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού, που είχε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Σχολείου μας,  κ. Λαπιδάκης Μιχάλης. Έτσι,  συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία δική του και στο πλαίσιο των  Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, μια ομάδα καθηγητών/τριών και μαθητών/τριών προκειμένου να δημιουργηθεί το επιτραπέζιο «Παίζοντας με τους σεισμούς».

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει σύσσωμη η δημοσιογραφική μας ομάδα,  έχοντας αναλάβει την εκπόνηση ερωταπαντήσεων που αφορούν τη μυθολογική, ιστορική  και τη λογοτεχνική διάσταση του σεισμού. Εν αναμονή λοιπόν του τελικού αποτελέσματος!

Στη φωτογραφία, η ομάδα μας επί το έργον!