ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ etwinning

Ο μαθητής Πολυχρονόπουλος Γιάννης του Α3, από τη σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου Παραλίας, πήρε συνέντευξη από την κ. Κωνσταντοπούλου, φιλόλογο και υπεύθυνη του προγράμματος etwinning “Teachers 4 Europe: Learn  about the EU, be a European” («Μαθαίνουμε για την ΕΕ, γινόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες») που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας.

- Ποιοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό;

-Συμμετέχουν 15 μαθητές από όλα τα τμήματα της δευτέρας Γυμνασίου και υπεύθυνες του προγράμματος είναι η κ. Λεβέντη Α., η κ. Σταματοπούλου Μ. και εγώ, όλες φιλόλογοι.

- Με ποιες χώρες συνεργάζεστε;

- Έχουμε δύο συνεργάτες: το Γυμνάσιο Λατσιών που βρίσκεται έξω από τη Λευκωσία, στην Κύπρο, με υπεύθυνη την κ. Πογιατζή Ελένη, φιλόλογο. Ο δεύτερος εταίρος μας είναι το σχολείο Jules Ferry, στο Επινάλ, μια πόλη στη Λορένη της Γαλλίας, με υπεύθυνη την κ. Barbara Amaranthe, καθηγήτρια Αγγλικών και Λατινικών, με την οποία είχαμε γνωριστεί και συνεργαστεί κατά τη διάρκεια του προηγούμενου προγράμματός μας etwinning και της επίσκεψης που είχαμε κάνει με μαθητές μας στη Γαλλία.

- Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;

-Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν οι μαθητές μας βασικά πράγματα για την ΕΕ, την ιστορία της, τα μέλη της και τους θεσμούς της. Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη: από τη μια οι μαθητές μας και οι μαθητές των εταίρων μας μπαίνουν στην πλατφόρμα etwinning, ανεβάζουν υλικό, επικοινωνούν και συνεργάζονται σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

Από την άλλη, η ομάδα μας συναντιέται τις Παρασκευές και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παίζουμε παιχνίδια, εργαζόμαστε σε ομάδες, αναζητάμε υλικό και προσπαθούμε με βιωματικό τρόπο να μάθουμε και να συγκεντρώσουμε πληροφορίες σχετικά με τα θέματα του προγράμματος.

-Ποια είναι η μέχρι τώρα εξέλιξη του προγράμματος;

-Το πρόγραμμα etwinning «Μαθαίνουμε για την ΕΕ, γινόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες» ξεκίνησε στην αρχή του σχολικού έτους 2020-21, αλλά λόγω της καραντίνας και της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων πραγματοποιήσαμε πολύ λιγότερες δια ζώσης συναντήσεις απ’ ό,τι υπολογίζαμε. Έτσι πραγματοποιήσαμε και δύο διαδικτυακές συναντήσεις. Παρά τις δυσκολίες, μέχρι τώρα έχουμε γνωρίσει τους εταίρους μας, οι μαθητές μας μάλιστα έχουν συνομιλήσει μαζί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουμε ανεβάσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα twinspace πληροφορίες για μας καθώς και τι σημαίνει η ΕΕ για μας. Στις τελευταίες μας συναντήσεις δημιουργήσαμε μια αφίσα με τα κράτη μέλη της ΕΕ για την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου). Σκεφτόμαστε μήπως μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα την επόμενη χρονιά, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης