ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ

Είναι Άνοιξη. Η φύση είναι γεμάτη λουλούδια και όπου υπάρχουν λουλούδια υπάρχουν και μέλισσες! Πήραμε συνέντευξη από τον κ. Πέτρο Σαρέλλα, που ασχολείται με τη μελισσοκομία.

 1) Η μελισσοκομία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα;

-Όχι, αλλά για ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων που έχουν αλλεργίες, ναι. Για αυτόν τον λόγο, πριν ασχοληθείτε με την μελισσοκομία καλύτερα να έχετε κάνει τεστ αλλεργιών Ανεξαρτήτως αλλεργιών, ο μελισσοκόμος πρέπει να προστατεύεται με γάντια και ειδική στολή.

2) Ποια είναι τα καλά αυτού του επαγγέλματος;

Τα καλά αυτού του επαγγέλματος είναι φυσικά η επαφή με τη φύση αλλά και το καλό εισόδημα, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Επίσης, το επάγγελμα αυτό, προσφέρει ηρεμία και γαλήνη.

3) Τι είδη μελιού υπάρχουν;

Υπάρχουν αρκετά είδη μελιού. Κάποια από αυτά είναι το ανθόμελο, το μέλι από πεύκο, από έλατο, από θυμάρι (θυμαρίσιο), από κουμαριά, από καστανιά και φυσικά από άνθη.

4) Θα συμβουλεύατε ένα παιδί να ακολουθήσει επαγγελματικά τη μελισσοκομία;

Θα συμβούλευα ένα παιδί για κάτι τέτοιο, μόνο εάν του αρέσει η ενασχόληση με τα μελίσσια και η επαφή με τη φύση.

5) Πώς παράγεται το μέλι;

μελι 2

Πρώτα, πρέπει να πω ότι η μέλισσα συλλέγει μέλι δύο κατηγοριών. Μέλι από άνθη και μέλι από μελίτωμα. Το μέλι από άνθη συλλέγεται μαζεύοντας το νέκταρ τους, ενώ το μελίτωμα είναι εκκρίσεις εντόμων που ζουν σε δέντρα, όπως το πεύκο, το έλατο, η βελανιδιά κ.α. Οι μέλισσες αποθηκεύουν το μέλι στις κερήθρες, τις οποίες όταν γεμίσουν, τις συλλέγει ο μελισσοκόμος. Στη συνέχεια, το μέλι αποσπάται από την κερήθρα με ένα ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται μελιτοεξαγωγέας και βασίζεται στη φυγόκεντρο δύναμη.

-Σας ευχαριστούμε κ. Σαρέλλα για τη συνέντευξη που μας δώσατε!

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Νικολέττα Σαρέλλα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης