Τι απέγινε η μικρή Αναστασία ; Όλα εδώ!!!

Η περιπέτεια της μικρής Αναστασίας άγγιξε τις καρδιές όλων μας και προκάλεσε μια πρωτοφανή εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης, που ξεκίνησε στην Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οργανώθηκε ραδιομαραθώνιος, συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, προβολή ταινίας από τη Λέσχη, bazaar, τουρνουά τένις και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Τα σχολεία και τα καταστήματα γέμισαν κουμπαράδες αγάπης, όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά και στα Ιωάννινα, την Κόρινθο, τη Δράμα και σε πολλές περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα χρειαστεί η μικρή Αναστασία για το «ταξίδι ζωής» στην Αμερική.

H Αναστασία πάσχει από μια επιθετική και σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, λέγεται Διάχυτο Γλοίωμα στο Στέλεχος. Η νόσος αυτή πλήττει παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ως εννέα ετών και δεν είναι χειρουργήσιμη, επιδέχεται μόνο θεραπείες σε κάποια εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα, οι οποίες είναι δαπανηρές και χρονοβόρες.

Η δικηγόρος της Αναστασίας μάς απαντά

Η εφημερίδα μας συνάντησε τη στενή φίλη και δικηγόρο της οικογένειας της Αναστασίας, κ. Αναστασία Λιόκουρα, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις μας.

- Πού βρίσκεται σήμερα η Αναστασία και πώς εξελίσσεται η θεραπεία της;

-Η Αναστασία είναι από το Νοέμβριο στο Χιούστον του Τέξας. Έχει ενταχθεί στο ερευνητικό πρόγραμμα μιας πολύ εξειδικευμένης κλινικής, υποβάλλεται σε φαρμακευτική θεραπεία, στην οποία ανταποκρίνεται πολύ θετικά. Μέχρι σήμερα οι απεικονίσεις δείχνουν ότι ο όγκος είναι σταθερός, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι χαρακτηριστικό του όγκου αυτού είναι ότι μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Ελπίζουμε ότι στους επόμενους μήνες θα καταφέρει η θεραπεία να τον μειώσει.

- Πόσα χρήματα μαζεύτηκαν συνολικά;

-Δε γνωρίζω το ακριβές ποσό που συγκεντρώθηκε, είναι όμως αρκετό για να βοηθήσει την Αναστασία στον δύσκολο αγώνα της. Η θεραπεία αυτή ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια, είναι δαπανηρή και το κόστος διαβίωσης στην Αμερική είναι υψηλό. Όμως, χάρη στη βοήθεια και την αγάπη του κόσμου, η Αναστασία και η οικογένειά της δε χρειάζεται να ανησυχούν πια για τα χρήματα.

- Ποια είναι η αντίδραση της παρέας της Αναστασίας, έχει ακόμα τις ίδιες παρέες;

-Μιλάμε για παιδάκια 8 ετών. Οι ψυχούλες τους είναι αγνές. Δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος. Οι παρέες της δεν έχουν αλλάξει, μιλάει με τις κολλητές της μέσω των εφαρμογών, που ευτυχώς υπάρχουν και συμβάλλουν, ώστε να είναι εφικτή μια πιο προσωπική επαφή. Επίσης, έχει πολύ συχνή επικοινωνία με τη δασκάλα της. Της στέλνει υλικό και κάποιες ασκήσεις που μπορεί να κάνει. Θέλει πολύ να τη βοηθήσει και τη διαβεβαιώνει ότι, όταν με το καλό επιστρέψει, θα την βοηθήσει να καλύψει ό,τι απορία και κενό έχει.

-Έχει αλλάξει η συμπεριφορά της γενικά ή όχι;

-Η Αναστασία είναι ένα πολύ γενναίο και χαρισματικό πλάσμα από τη φύση της. Η υπομονή και η δύναμη, που δείχνει, είναι αξιοθαύμαστη. Είναι, όμως, παιδί, θέλει να γυρίσει στο σπίτι της, να δει τις φίλες της και να πάει στο σχολείο της.

- Ποιο είναι το αγαπημένο της χρώμα;

Το βεραμάν!

- Ποιο είναι το αγαπημένο της φαγητό;

Το σπανακόρυζο, τα μακαρόνια με κιμά και τα φρούτα!

Λίγα λόγια από τους γονείς της μικρής Αναστασίας

“Είμαστε στη κλινική, μια ακόμη μέρα. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν… Κάθε μέρα και κάθε μέρα. Ένα γεμάτο πρωτόκολλο με πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά είναι για έναν σκοπό! Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα! Όμως, θα ήθελα να έχω χρόνο να ευχαριστήσω τον καθένα σας, που μας έχει συμπαρασταθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε γεμίσει από αγάπη, δώρα και κάρτες ευχετήριες από κάθε μέρος της Αμερικής, από την Αυστραλία, από τη Γερμανία, από τόσες περιοχές της Ελλάδος. Συγχωρέστε μας που δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά, δεν έχουμε αυτήν τη δυνατότητα σε αυτήν τη χρονική στιγμή. Θα το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά είναι αδύνατον. Σας στέλνουμε τις ευχαριστίες μας και την αγάπη μας και ευχόμαστε στον καθένα ξεχωριστά υγεία και ευτυχία”.

 

Εμείς, τα μέλη της εφημερίδας, ευχόμαστε το καλύτερο για την Αναστασία, ώστε να επιστρέψει και αυτή στο θρανίο της, που τόσο επιθυμεί να ξαναδεί!!!

 

Μαριλένα Πετροπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης