«ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…»

Όπως λέει και το τραγούδι «Σαν πας στην Καλαμάτα…» μα γιατί να πας εκεί; Να μερικές καλές απαντήσεις:

1.            Παραλία μέσα στην πόλη!!!      Ναι, καλά διαβάσατε! Η Καλαμάτα έχει ίσως τη μεγαλύτερη αστική παραλία από όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Και το καλύτερο; Είναι ιδιαίτερα καθαρή! Κολυμπήστε, λοιπόν, άφοβα μέσα στην πόλη!

2.            Μαμ…! Υπάρχουν οι gourmet επιλογές, η γουρ(ου)νοπούλα (όπως τη λέμε εδώ), όμως, με τραγανή πετσούλα, το λουκάνικο με πορτοκάλι, οι λαχταριστές ποικιλίες θαλασσινών και κρεατικών, τα λαλάγγια κι άλλα πολλά που θα σας χορτάσουν. Και για γλυκάκι; Δίπλες και παστέλι!

3.            Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο. Ανεβείτε στο Κάστρο. Περπατήστε στην παραλιακή οδό. Περπατήστε βέβαια και γενικά στην πόλη! Είναι ο καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε και να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

4.            Επισκεφθείτε το Πάρκο Σιδηροδρόμων, μιας και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στη χώρα μας.

5.            Κι άλλα μουσεία! Ναι, υπάρχουν και εδώ κάποιες επιλογές:

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Λαογραφικό Μουσείο

Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

Σαν πάτε στην Καλαμάτα, λοιπόν, φεύγοντας, μπορείτε να πάρετε ως αναμνηστικό το μαντήλι για το οποίο κάνει λόγο το τραγούδι. Αν όχι, την επόμενη φορά που θα ξανάρθετε, γιατί αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Νικολέττα Σαρέλλα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης