Η ολοκληρωμένη λίστα των νικητών «Oscar 2017»

89th-academy_4-thumb-large

Αφότου έγινε το πρωτοφανές λάθος το οποίο και σημάδεψε τη βραδιά των Όσκαρ καθώς και την ιστορία των βραβείων, ο Γουόρεντ Μπίτι είπε ότι του δόθηκε λάθος φάκελος. Εν τω μεταξύ, δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείται μεγάλο φαβορί, ευχαρίστησαν έναν άνθρωπο από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ο οποίος κατάλαβε το λάθος υπό το βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη.

Ο μικρότερος αδερφός του Μπεν Άφλεκ, Κέισι, πήρε το πρώτο του Όσκαρ με τον ρόλο του κηδεμόνα του 16χρονου ανιψιού του στην ταινία «Manchester by the Sea». Ο 41χρονος Κέισι Άφλεκ ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Κένεθ Λόνεργκαν για τον ρόλο που έγραψε δήλωσε: «Εύχομαι να είχα κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο να πω, απλώς μένω άναυδος που συμπεριλαμβάνομαι σ’ αυτό το σύμπαν… το δικό σας».

Το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της κέρδισε η Έμα Στόουν για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «La La Land». Επικράτησε ανάμεσα σε υποψήφιες όπως η Μέριλ Στριπ(Florence Foster Jenkins), Νάταλι Πόρτμαν(Jackie), Ιζαμπέλ Ιπέρ(Elle) και Ρουθ Νέγκα(Loving). H 28χρονη Αμερικανίδα ευχαρίστησε την Ακαδημία, τις συνυποψήφιές της, την οικογένειά της, τους συνεργάτες της, τον Σαζέλ καθώς και τον Γκόσλινγκ. Η ίδια δήλωσε «Έχω ακόμα να μεγαλώσω και να μάθω πολλά πράγματα. Το Όσκαρ, θα με συντροφεύει σ’ αυτό το ταξίδι»

Η Βαιόλα Ντέιβις κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Fences». Η 51χρονη ηθοποιός ανέφερε: «Τις καλύτερες ιστορίες μεγάλων ανθρώπων τις βρίσκεις στα νεκροταφεία και τις ξεθάβεις και έτσι ζεις μέσα από αυτό το υπέροχο επάγγελμα ζωές σπουδαίων ανθρώπων». Αποκάλεσε τον Ντένζελ Γουάσινγκτον «captain my captain», ενώ έκλαιγε συνεχώς.

Το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου πήρε ο 43χρονος Μαχέρσαλα Αλί για την ερμηνεία του στην ταινία «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς ο οποίος παίζει τον διακινητή ναρκωτικών που γίνεται μέντορας ενός φτωχού μικρού αγοριού. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αλί ήταν υποψήφιος για Όσκαρ. Ο Αλί, όταν παρέλαβε το βραβείο, ευχαρίστησε τους ανθρώπους οι οποίοι τον δίδαξαν: «ένα πράγμα που μου έλεγαν συνεχώς (…) είναι πως η υποκριτική δεν αφορά εσένα. Δεν αφορά εσένα, αφορά τους χαρακτήρες. Υπηρετείς τις ιστορίες και τους χαρακτήρες». Ο Αλί που κατάγεται από το Όκλαντ της Καλιφόρνιας υποδύθηκε τον Ρέμι Ντάντον στη σειρά Houseofcards. Αλλά έχει παίξει και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και θέατρο.

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερη Ταινία
«Moonlight»

Σκηνοθεσία
ΝτάμιενΣαζέλ για το «La La Land»

Α΄ Ανδρικού Ρόλου
Κέισι Άφλεκ για το «Manchester by the Sea»

Α’ Γυναικείου Ρόλου
Έμα Στόουν – «La La Land»

Β΄ Ανδρικού Ρόλου
Μαχέρσαλα Αλι για το «Moonlight»

Β΄ Γυναικείου Ρόλου
Βαιόλα Ντέιβις για το «Fences»

Πρωτότυπο Σενάριο
ΚένεθΛόνεργκαν για το «Manchester by the Sea»

Διασκευασμένο Σενάριο
Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Αλβιν Μακ Κάρνεϊ για το «Moonlight»

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων
«Zootopia»

Μικρού μήκους ταινία Κινουμένων σχεδίων
«Piper»

Διεύθυνση Φωτογραφίας
Λάινους Σάντγκρεν «La La Land»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ
«OJ: Made in America» (Εζρα Εντελμαν)

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
«The White Helmets»

Μικρού μήκους ταινίας
«Sing»

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία
«Tanna» «Ο Εμποράκος» (Ιράν)

Μοντάζ
Τζον Γκίλμπερτ, «Hacksaw Ridge»

Ηχητικό Μοντάζ
«Arrival»

Μίξη Ήχου
«Hacksaw Ridge»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
«La La Land»

Μουσική
Τζάστιν Χούρβιτς, «La La Land»

Τραγούδι
«City of Stars» απότο «La La Land»

Μακιγιάζ και κομμώσεις
«Suicide Squad»

Κοστούμια
ΚολίνΑ τγουντ, «Fantastic Beasts and Where to Find Them»

Ειδικά Εφέ
«Jungle Book»

Πηγή : http://www.kathimerini.gr/

 

Αλεξοπούλου Ανθή, Αρζίδου Βασιλική, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης