1ο τεύχος

ασφαλές διαδίκτυο

Ασφαλές διαδίκτυο

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ της Σοφίας Τσικοντούρη (Β4)  Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου το σχολείο μας οργάνωσε μια ημερίδα με θέμα «Το διαδίκτυο και οι κίνδυνοί του». Η ημερίδα αυτή είχε σκοπό να επισημάνει στους μαθητές της Β΄ λυκείου ….

406181757_863705785540795_2319324741847186163_n

Κοινωνικό κυλικείο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ της Μαρίας Μοσχονά (Γ2) και της Χρύσπας Τριγώνη (Γ4)   Στις 13 Δεκεμβρίου 2023 ομάδα μαθητών της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας διοργανώσαμε με πρωτοβουλία της υποδιευθύντριας, κ. Γκαρμάτη, και της εκπαιδευτικού, κ. ….

αγάπη

«Τελικά πώς είναι η ζωή;»

«Τελικά πώς είναι η ζωή;» Κάποιες προσωπικές σκέψεις… της Άννας-Μαρίας Σταυρουλάκη (Β4) Ζωή. Κάποιος κάποτε με ρώτησε πώς βλέπω εγώ την ζωή. Πώς την βλέπω μέσα από τα δικά μου μάτια. Πώς είναι και πώς ….

δια βίου μάθηση

Δια βίου μάθηση … Για να αντικατασταθεί ένα άδειο μυαλό με ένα ανοιχτό

«Δια βίου μάθηση … Για να αντικατασταθεί ένα άδειο μυαλό με ένα ανοιχτό». Δρ. Σακαρέλλου Ευθυμία,  Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Παλλήνης   Ακούμε όλο και περισσότερο τους όρους «διαρκής εκπαίδευση», «εκπαίδευση δια βίου», «εκπαίδευση ενηλίκων» και ….

κάγκελα σχολείου

Εκπαιδευτικό σύστημα: Η «φυλακή» των εφήβων

Εκπαιδευτικό σύστημα: Η «φυλακή» των εφήβων του Νικηφόρου Μυρίλλα (Β2) Η τοποθέτηση ψυχολόγου στο σχολείο μας αποτέλεσε το έναυσμα για να γράψω μερικές σκέψεις για την ψυχολογική πίεση που ασκεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στους ….

Λέυκός Πύργος 2

Στο χορό του χρόνου και του ονείρου

Στο χορό του χρόνου και του ονείρου Ποίημα του Αλέξανδρου Τσάμα (Γ4)   Στη Θεσσαλονίκη, πόλη αγαπημένη, σκιές του παρελθόντος, συναντώνται με το μέλλον. Στον Λευκό Πύργο η ιστορία χορεύει, κάτω από τον ουρανό, ονειρεύεται ….

βιβλίο

Λέσχη βιβλίου

Βιβλιοπαρουσίαση  της Βίβιαν Ξανθή (Β2) και της Λαμπρινής Κατσινίκα (Γ1) Τον περασμένο μήνα αφορμή συζήτησης στη λέσχη ανάγνωσης της δημοτικής βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής, στην οποία συμμετείχαμε, αποτέλεσε το βιβλίο με τίτλο «Το γεγονός» της ….

επιχειρηματικότητα

Επιχειρηματικότητα και βιωματική εκπαίδευση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ της Χαράς Ποταμιάνου (Β3) Σημαντικά είναι τα βήματα που γίνονται στον τομέα της επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος συμφιλιώνεται ολοένα και περισσότερο με αυτό το κομμάτι και υπάρχει εμφανής αύξηση ….

σχολική τάξη

Θα τα πούμε στο διάλειμμα

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ του Γιώργου Παπαγεωργίου (Β2) «Θα τα πούμε στο διάλειμμα», μια φράση που ακούγεται τελευταία όλο και πιο συχνά προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία. Τα προαύλια των σχολείων έχουν πια μετατραπεί σε παλαίστρες! ….

Σέιζι Οζάουα

Μία χρυσή μπαγκέτα

Μία χρυσή μπαγκέτα Αφιέρωμα στον Σέιτζι Οζάουα (Seiji Ozawa) της κ. Φ. Κρεμμύδη (ΠΕ02) ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ σίγησε και ο κόσμος της μουσικής κλίνει το γόνυ και αποτίνει φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους ….