The Batman

Η αμερικανική ταινία θρίλερ, βασισμένη στον χαρακτήρα Bruce Wayne της DC Comics, είναι μια επανεκκίνηση του franchise ταινιών Batman. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Ματ Ριβς. Πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον ως Bruce Wayne, ο οποίος αποκαλύπτει τη διαφθορά στην Gotham City.

 Όταν ο Ρίντλερ, ένας κατά συρροή δολοφόνος, αρχίζει να δολοφονεί σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες στο Γκόθαμ, ο Μπάτμαν αναγκάζεται να ερευνήσει την κρυφή διαφθορά της πόλης και να αμφισβητήσει την εμπλοκή της οικογένειάς του. Η πόλη ετοιμάζεται για εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος, όμως, βρίσκεται δολοφονημένος από κάποιον που του αρέσει να προκαλεί τον Μπάτμαν με γρίφους. Θα ακολουθήσει η δολοφονία του αρχηγού της αστυνομίας, ένα ακόμα αίνιγμα και η σύνδεση επιφανών προσωπικοτήτων της πόλης με ένα εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς. Η αναζήτησή του θα οδηγήσει τον Μπάτμαν και τον αστυνόμο Τζέιμς Γκόρντον στον γκάνγκστερ Καρμίνε Φαλκόν, αλλά και το θολό, καλά κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Γουέιν.

robert-pattinson-wants-the-batman-to-have-his-multiple-love-interests-001

Σύμφωνα με τον Ματ Ριβς, ο δικός του Batman είναι ο πιο ανθρώπινος και ο πιο συναισθηματικός μέχρι σήμερα. Σκοπός του είναι να εκφοβίσει τους εγκληµατίες. Ο Batman είναι ένας τύπος που δεν πολεµά µόνο το εγκληµατικό στοιχείο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν το κάνει από καλοσύνη αλλά επειδή βλέπει πως είναι ο µόνος τρόπος για να βρει νόηµα στη ζωή του. Και µάλιστα σε έναν τόσο δύσκολο κόσµο γεµάτο διαφθορά και εγκληµατικότητα όπου δεν µπορεί να βρει άλλη θέση.

Αυτή η ταινία πηγαίνει τον Batman σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από την τυπική ιστορία του Bruce Wayne. Η υποκριτική είναι κορυφαία, η πλοκή είναι κορυφαία, η μουσική και τα σκηνικά είναι κορυφαία. Συνολικά μια τέλεια ταινία κατά την γνώμη μου. Προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε αυτή την ταινία και σας υπόσχομαι ότι δεν θα απογοητευτείτε.

Γιάγκος Μαστορίκος

Πηγές Πληροφόρησης

https://www.athinorama.gr/cinema/cin ema-reviews/3002235/the-batman/

https://www.avclub.com/matt-reevesthe-batman-wealth-and-privilege-brucewayne-1848661503

https://www.nytimes.com/2022/03/01/ movies/the-batman-review.html

 https://en.wikipedia.org/wiki/The_Batm an_(film)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης