Κ-pop – H Κορεατική μουσική που ήρθε για να μείνει

Η κορεατική μουσική είναι ένα είδος σύγχρονης μουσικής που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις μέρες μας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η κορεατική μουσική άρχισε να αναφέρεται με τον όρο “kpop”. Τα “kpop idols” άρχισαν να απολαμβάνουν την επιτυχία και σε άλλα μέρη της Ασίας. Το 2002 το coincidence των Baby Vox έγινε δημοφιλές αφού κυκλοφόρησε και προωθήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότια Κορέα, και την επόμενη χρονιά ήταν το πρώτο group που κατέκτησε την κορυφή των charts στην Κίνα με το “ I’m still loving you ” από το τρίτο album των Devotion .

Σύντομα , όμως, τα group που είχαν επιτυχία στη δεκαετία του ’90 άρχισαν να διαλύονται , αδυνατώντας να είναι ανταγωνιστικά στην αγορά επειδή τους έλειπε το δικό τους μουσικό ύφος . Οι soloists , αντίθετα κέρδισαν δημοτικότητα : η BoA ήταν η πρώτη Kpop τραγουδίστρια που έφτασε στην κορυφή του Ιαπωνικού Oricon chart και ο Rain εμφανίστηκε στο Πεκίνο σε μια sold out συναυλία μπροστά σε 40.000 άτομα . Το 2003 η επιτυχία του boy band TVXQ σηματοδότησε την επιστροφή των group στον κορεατικό κόσμο ψυχαγωγίας και την ανάπτυξη της Kpop ως μέρος του Hallyu, δηλαδή της δημοτικότητας του Νοτιοκορεάτικου πολιτισμού στο εξωτερικό . Έτσι γεννήθηκε η δεύτερη γενιά Kpop αποτελούμενη από  debut group όπως οι Super Junior (2005), Big Bang ( 2006), wonder girls ( 2007), Girl’s Generation (2007) , Kara(2007), Shinee(2008), 2NE1( 2009), και F(x) (2009). Η γενιά αυτή συγκροτημάτων πέτυχε επίσης την άνοδο των Kpop group στην Ιαπωνία και το τραγούδι Purple line το 2008 ήταν το πρώτο ξένο boy band και οι δεύτεροι Κορεάτες καλλιτέχνες μετά την BoA που έφτασαν στην κορυφή των charts των Oricon.

Η κορεατική μουσική στις μέρες μας είναι πολύ δημοφιλής καθώς και κάποια groups της τρίτης και τέταρτης γενιά,ς όπως οι Bangtan Boys (BTS) , Blackpink , EXO , Twice , Stray Kids , Itzy , Enhypen , Tomorrow x Together (TXT) και Ateez .  Η κορεατική μουσική  είναι μια διαφορετική μουσική και είναι διασκεδαστική με έναν ιδιαίτερο τρόπο.  Ωστόσο, υπάρχουν τραγούδια που σου περνάνε μηνύματα σχετικά με τη φιλία καθώς, επίσης, είναι και ένα είδος μουσικής  πολύ συγκινητικής.

Δωροθέα  Μηλιώτη

Χριστίνα Δημητρακάκη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης