Ήρθε για να μείνει;

Μάθημα στην εποχή της πανδημίας.

Το καθιστικό της οικογένειας Γκόσλινγκ, που ζει στο Λονδίνο, έχει μετατραπεί σε σχολική αίθουσα με δύο υπολογιστές για τα δύο παιδιά. Ο κήπος του σπιτιού έχει γίνει εργαστήριο για δημιουργική απασχόληση.

Οι γονείς έχουν ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα που προσπαθεί να προσομοιάζει όσο γίνεται με αυτό του σχολείου: περιλαμβάνει σωματική άσκηση στον κήπο, μαθήματα εξ αποστάσεως, μελέτη, ενώ ένα τμήμα της κουζίνας έχει «βαφτιστεί» κυλικείο, για να παίρνουν τα παιδιά το κολατσιό τους.

Για την οικογένεια Γκόσλινγκ, που απολαμβάνει ένα άνετο βιοτικό επίπεδο, αυτή η περίοδος είναι μία πρόκληση, που αντιμετωπίζεται με επιτυχία.

Μαθητές «δύο ταχυτήτων»

Όμως δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα. Η Κάρλεν Μπέντερ, επιχειρηματίας που αυτή την περίοδο εργάζεται από το σπίτι, είναι αναγκασμένη να μοιράζεται τον υπολογιστή της με τους δύο γιους της.

«Όταν ο μικρός πάει για ύπνο στις πέντε τα ξημερώματα, εγώ δουλεύω στον υπολογιστή από τις πέντε έως το μεσημέρι» μας είπε. «Τότε ξυπνά ο μεγαλύτερος και θέλει τον υπολογιστή. Εγώ και τα παιδιά μου αισθανόμαστε ότι έχουμε μείνει πίσω.»

 Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πόσο ισότιμη είναι η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης