Το πρόβλημα της περιβαλλοντικής καταστροφής

Γράφει η Αδαμοπούλου Εμμέλεια, μαθήτρια του Α1 τμήματος.

Με αφορμή μια σχετική συζήτηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο σχετικά με της ρύπανσης στην περιοχή μου. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά πολλές περιοχές εκτός από τη δική μου.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει. Αρχικά, οι άνθρωποι πετούν πολλά σκουπίδια έξω από τους κάδους που υπάρχουν, και έτσι ρυπαίνεται πολύ η πόλη, αφού αυτά αποτελούν πηγή μόλυνσης. Ακόμα, η χρήση αυτοκινήτων γίνεται υπερβολική, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Αυτά μολύνουν τον αέρα, λόγω του ότι εκπέμπουν πολλά καυσαέρια. Ένας ακόμα λόγος της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι το ότι οι φυσικοί πόροι ενέργειας εξαντλούνται γρηγορότερα από ότι μπορούν να ανανεωθούν, γιατί τους χρησιμοποιούμε υπερβολικά. Επομένως, καταλαβαίνουμε ότι ποικίλουν οι λόγοι αυτής της καταστροφής.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό. Πρώτα, οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται για τη σοβαρότητα του από την πολιτεία. Επίσης, τα παιδιά θα ήταν καλό να διδάσκονται σχετικά μαθήματα στο σχολείο, για να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι πολίτες. Επιπλέον, είναι προτιμότερο, αντί για αυτοκίνητα, να χρησιμοποιούνται μέσα μαζικής μεταφοράς, ή καλύτερα τα ποδήλατα ή τα πόδια μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα περιοριστεί η καταστροφή και η ρύπανση. Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική, που δεν καταστρέφουν το περιβάλλον. Άρα, η καταστροφή μπορεί να περιοριστεί με πολλούς τρόπους.

Με βάση όσα ανέφερα προηγουμένως γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να συμβεί, αλλά και τρόποι που μπορεί να επιλυθεί. Πρέπει, επομένως, όλοι να προσπαθήσουμε και να σώσουμε τον πλανήτη, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να βελτιωθεί η ζωή η δική μας, αλλά και των απογόνων μας.

A child drinks water near a stream in Fuyuan county

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης