Μια παραδοσιακή συνταγή της Αλβανίας. Τόσο νόστιμη που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Γράφει η Κέρρι Ιωάννα, μαθήτρια του Β2 τμήματος.

Tave Kosi (Ταβ Κόσι)

Υλικά για 5-6 άτομα

-          1 κιλό κρέας  αρνίσιο κομμένο σε μερίδες

-          2 κουταλιές της σούπας ρύζι

-          1 κιλό γιαούρτι

-          5 αυγά χτυπημένα

-          3/4 του φλιτζανιού βούτυρο

-          1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

-          Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 Κόψτε το κρέας σε 4 μερίδες και αλατοπιπερώστε το. Περιχύστε το με το 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο και ψήστε το στους 180 βαθμούς, αλείφοντας πότε-πότε με το ζωμό του  για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το ρύζι στο ταψί και ανακατέψτε το με τον ζωμό. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το στην άκρη, ενώ φτιάχνετε τη σάλτσα γιαουρτιού.

  Βάλτε το γιαούρτι σε μία κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε το. Προσθέστε τα αυγά ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. Βάλτε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώστε το υπόλοιπο του βουτύρου και προσθέστε αλεύρι. Σοτάρετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε το μείγμα στη κατσαρόλα με το γιαούρτι και ανακατέψτε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, ρίξτε τη σάλτσα του γιαουρτιού στο ταψί με το αρνί, ανακατέψτε και ψήστε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Πηγή: https://www.supersyntages.gr/

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης