Λονδίνο, η εμβληματική πρωτεύουσα της Αγγλίας!

Γράφει η Βάλια Γεωργάκη, μαθήτρια του Α1 τμήματος.

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Το έχω επισκεφτεί ήδη μια φορά και ήταν υπέροχο.

Ο πληθυσμός του είναι περίπου 8,982 εκατομμύρια. Βέβαια, κάθε χρόνο το Λονδίνο υποδέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών, λόγω του ότι είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό κέντρο.Είναι μια πόλη στην οποία σχεδόν ποτέ δεν βλέπεις τον ήλιο, ο καιρός εκεί είναι συνεχώς βροχερός και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του. Όμως αυτό δεν επηρεάζει τόσο πολύ τον κόσμο, διότι, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι μεγάλο πολιτισμικό κέντρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις.

Στο Λονδίνο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που κερδίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στο Λονδίνο είναι το « Big Ben », το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου το οποίο μετράει τα λεπτά εδώ και εκατόν εβδομήντα χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα όπως το  « London Eye », η γιγαντιαία ρόδα στο νότιο τμήμα του ποταμού Τάμεση,  το « Tower of London » με το μεσαιωνικό του κάστρο και το περίφημο « Hyde Park », ένα από τα γνωστότερα βασιλικά πάρκα στον κόσμο. Ακόμη εκεί βρίσκονται πάνω από είκοσι διαφορετικά μουσεία που μπορούν να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι. Το καθένα έχει κάτι ξεχωριστό που είναι ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρον.

Οφείλω βέβαια να πω πως δεν είναι μόνο τα αξιοθέατα που με έκαναν να αγαπήσω αυτήν την πόλη. Καθώς περπατάς στους δρόμους του Λονδίνου, βλέπεις γύρω σου μαγαζιά με μεγάλες και φωτεινές επιγραφές που σε προσελκύουν να κοιτάξεις τις πανέμορφες και διακοσμημένες βιτρίνες. Αν βέβαια περπατήσεις στα σοκάκια και στα δρομάκια του, βλέπεις μικρά « cafe » γεμάτα από κόσμο και μικρά θεατράκια και σινεμά που έχουν κόσμο σε ουρά να κόβουν εισιτήρια. Εφόσον ταξιδέψεις στο Λονδίνο το Φθινόπωρο, αντικρίζεις στοίβες από φύλλα πεσμένες στο έδαφος, να το φωτίζουν με τα πορτοκαλοκίτρινα χρώματά τους που διώχνουν το γκρίζο χρώμα του ουρανού από την συνεχόμενη βροχή και το κάνουν ακόμα πιο μαγικό.

Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα που δε χωρούν σε αυτή τη μικρή περιγραφή προτείνω σε όλους να το επισκεφτούν. Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια πόλη που όλοι πρέπει να  εξερευνήσουν και είμαι σίγουρη πως θα την αγαπήσουν όπως κι εγώ.

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης