Επηρεάζουν τα ζώδια την ζωή των παιδιών;

ζώδια

Ιωάννα Μανουκιάν – Β2

Ο κάθε άνθρωπος είναι ατομικός και ιδιαίτερος, δεν υπάρχουν δυο ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. Πώς μπορούν να γίνονται προβλέψεις για εκατομμύρια ανθρώπους χωρισμένες σε 12 χονδροειδείς κατηγορίες;

Κάθε εποχή έχει 3 μήνες, σύνολο 12 μήνες. Κάθε μήνα τον έχουμε αντιστοιχίσει σε έναν αστερισμό. Έτσι πολύ γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ναι, η ΕΠΟΧΗ που ένα παιδί ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, σαφώς και το επηρεάζει. Κάθε εποχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, βασισμένη πάνω στα στοιχεία της φύσης. Δηλαδή άλλοτε κυριαρχεί η ζέστη με την ξηρασία (καλοκαίρι), ακολουθεί ξηρότητα με πτώση της θερμοκρασίας (φθινόπωρο) στην συνέχεια κρύο μαζί με υγρασία (χειμώνας) και μετά υγρασία μαζί με ζέστη (άνοιξη).

Παιδιά που είναι γεννημένα στην εποχή του χειμώνα δηλαδή Αιγόκερος, Υδροχόος, Ιχθύς, είναι άτομα που συνήθως έχουν εσωστρέφεια και εσωτερικότητα όπως ο χειμώνας… Είναι παιδιά που έχουν στόχους και πειθαρχία (Αιγόκερος), παιδιά που ακολουθούν τον δικό τους ιδιαίτερο και μοναδικό δρόμο (Υδροχόος), παιδιά που θα θυσιαστούν για να επέλθει το καινούργιο (Ιχθύς).

Παιδιά γεννημένα την εποχή της Άνοιξης, έχουν τις ιδιότητες της άνοιξης, την ορμητικότητα της φύσης τέλη Μαρτίου-Απριλίου (Κριός), την ομορφιά της φύσης τέλη Απριλίου-Μαΐου (Ταύρος) και την πιο χαρούμενη όψη του φωτός τέλη Μαΐου έως και την μεγαλύτερη περίπου ημέρα του Χρόνου (Δίδυμος).

Παιδιά γεννημένα τέλη Ιουνίου-τέλη Ιουλίου έχουν την συναισθηματική φόρτιση και την έλευση του καλοκαιριού (Καρκίνος), τέλη Ιουλίου-Αυγούστου (Λέοντες) εδώ ο ήλιος καίει και έτσι και ο λέων έχει εγωκεντρισμό και την λάμψη του. Τέλη Αυγούστου-Σεπτεμβρίου (Παρθένος) η λεπτότητα, η διάκριση, καθώς φεύγει το καυτό καλοκαίρι και έρχεται σιγά-σιγά το φθινόπωρο χαρακτηρίζουν τα παιδιά αυτά.

Και τέλος η τριάδα, του Ζυγού (τέλη Σεπτεμβρίου-τέλη Οκτωβρίου) ο φωτοδότης ήλιος χάνει την δύναμη του και έχουμε την χειμερινή ισημερία, τα άτομα που γεννιούνται σε αυτήν την εποχή είναι διπλωμάτες και σε αντίθεση με τους καλοκαιρινούς τύπους που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, εδώ σκέφτονται τους άλλους. Ο Σκορπιός (τέλη Οκτωβρίου- τέλη Νοεμβρίου), τα πάντα πια κρύβονται και προετοιμάζονται για τον χειμώνα, έτσι και οι Σκορπιοί φροντίζουν να κρύβονται επίσης αλλά με πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Και τελευταίος ο Τοξότης (τέλη Δεκεμβρίου) η φύση πια… στοχάζεται, μαθαίνει και φιλοσοφεί όπως τα άτομα αυτά, κρυμμένη μέσα στο κρύο του χειμώνα.

Πηγή : Paidorama.com [http://www.paidorama.com/epireazoun-ta-zwdia-to-xaraktira-twn-paidiwn-mas.html]

Σχολιάστε

Top