Το ημερολόγιο του 2021

της Βασιλικής Ματζαρλή

                                                                                                                20 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Ακόμη ένας χρόνος τελειώνει. Μαζί με αυτόν τελειώνει ένας μεγάλος κύκλος της ζωής μου. Η μαθητική ζωή. Το μόνο πράγμα που κυριαρχεί, πλέον, στο μυαλό μου είναι οι τελικές εξετάσεις. Το άγχος και οι αμφιβολίες έχουν γίνει οι κολλητοί μου «φίλοι». Θα τα καταφέρω; Τι θα κάνω αν δε πετύχω τον στόχο μου; «Πέντε μήνες έμειναν» λέω στον εαυτό μου για να ηρεμήσω. Η αλήθεια είναι πως μπορώ να σου μιλάω για τις Πανελλήνιες χωρίς σταματημό. Ωστόσο, προτιμώ να δω τι πραγματικά συγκρατώ από αυτή τη χρονιά.

2021 που λες… τι χρόνια και αυτή…γεμάτη στιγμές ευτυχίας, αλλά και απελπισίας. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες, αποδείχθηκε η θλιβερή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη οποία βρίσκεται η χώρα μας. Από έντονες επιθέσεις κομματικού περιεχομένου σε σχολεία, μέχρι ακραία περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Όμως, ακόμη κι αν τα δυσάρεστα γεγονότα κατέκλυσαν το 2021, υπήρχαν μερικές καταστάσεις – σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο – που το έκαναν λίγο πιο ανάλαφρο. Συγκεκριμένα, η φετινή χρονιά, αναμφισβήτητα, αποτελεί ορόσημο στον ηθικοπνευματικό μου κόσμο. Οι διαδοχικές δυσκολίες που επέφερε το περασμένο έτος, συντέλεσαν σημαντικά στη βελτίωση του χαρακτήρα μου. Με εξόπλισαν με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να αντιμετωπίζω τα εμπόδια με ψυχραιμία και υπομονή. Παράλληλα, με αφορμή τα αρκετά θλιβερά συμβάντα που πήραν μέρος στη χώρα μας, αποφάσισα να εξελίξω τις ήδη υπάρχουσες απόψεις και στάσεις μου, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες οργανώσεις. Το θέμα της προσωπικής ανάπτυξης, θα με απασχολήσει σίγουρα και τον επερχόμενο χρόνο. Για να μη σε κουράζω, με λίγα λόγια θα έλεγα πως το 2021 ήταν μια ενδιαφέρουσα χρόνια (από κάθε πτυχή), που αποκάλυψε το καλά κρυμμένο μαραμένο ποιόν μας.

28 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Το 2022 είναι μόλις τρεις ημέρες μακριά. Οι διάφορες διαδικτυακές προσωπικότητες, έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται τους φανταχτερούς, και μακράν πέραν του ρεαλιστικού, στόχους τους για το νέο έτος. Έτσι και εγώ με τη σειρά μου, οφείλω να παραλείψω τις γνώστες ανούσιες και επιφανειακές επιθυμίες (π.χ. να αγοράσω το καινούργιο κινητό, φόρεμα κλπ.) και να παραθέσω συνοπτικά τις φιλοδοξίες μου. Υγεία. Μόνο αυτό, διότι όταν απουσιάζει η υγεία, τότε αρχίζουν οι πραγματικές δυσκολίες.

Καλή χρονιά, αγαπητό μου ημερολόγιο…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης