Iron Mike – η κορυφή του κικ μπόξινγκ είναι ελληνική!

000

Της Ιωάννας Φιλοκώστα, Α” Λυκείου

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πολεμικά αθλήματα είναι το κικ μπόξινγκ και ο αθλητής που έχει ξεχωρίσει και κατακτήσει την κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Έλληνας! Η Ιωάννα Φιλοκώστα γράφει για τον Μιχάλη Ζαμπίδη.

00Το κικ μποξινγκ είναι ένα δημοφιλές πολεμικό άθλημα, το οποίο παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με άλλες πολεμικές τέχνες, όπως το καράτε πλήρους επαφής (full contact), η ταϊλανδέζικη πυγμαχία μούι τάι ή το γαλλικό σαβάτ, αν και η τέχνη με την οποία έχει την περισσότερη σχέση (και παράλληλη πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια) είναι σαφώς το ταϊλανδέζικο μούι τάι. Αν και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το ενδιαφέρον νεώτερων ασκουμένων που διαβλέπουν και την πιθανότητα συμμετοχής σε κάποια αγωνιστική διοργάνωση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να εγγραφούν σε ένα γυμναστήριο κικ μπόξινγκ προσβλέποντας στην εκμάθησή μιας μεθόδου αυτοάμυνας. Μεταξύ των αθλητών που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης που έχει τιμήσει τα ελληνικά χρώματα με πολλές διακρίσεις που έχει πετύχει στη μέχρι τώρα καριέρα του.

4Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο επονομαζόμενος Iron Mike, γεννήθηκε στην Αθήnα το 1980 και ξεκίνησε από τα 6 του χρόνια τον αθλητισμό ασχολούμενος  και με το μάι τάι. Παράλληλα άρχισε Kickboxing και κατέκτησε το πρωτάθλημα Kickboxing Ελλάδος στην κατηγορία Junior. Μετά από αυτό αφιερώθηκε επαγγελματικά στο Kickboxing και σήμερα αγωνίζεται στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.
Στα 16 του προτάθηκε για μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες επιτυγχάνοντας 48 νοκ-άουτ αντιπάλων σε 60 αγώνες. Στην καριέρα του έχει δώσει πολλούς αγώνες με εντυπωσιακά ποσοστά νικών και νοκ-άουτ.
Στις 31 Ιανουαρίου του 2009 κατέκτησε την 155η νίκη του επί του Δανού πρωταθλητή Ρασάν Μουχαρέμπ, σε τουρνουά στο Ηράκλειο της Κρήτης, που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μίνωα».
1Το 2010 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show Dancing with the stars όπου αναδείχτηκε 5ος, ενώ το Μάιο του ίδιου χρόνου δημιούργησε το ZAMBIDIS CLUB, στην περιοχή της Γλυφάδας, την πρώτη του σχολή/γυμναστήριο.
Στο κλείσιμο του 2010, κατέκτησε την 3η θέση στο Κ-1 ΜΑΧ, στην Ολυμπιάδα του αθλήματος στην Ιαπωνία, και σε παγκόσμια ψηφοφορία που διεξήγαγε η διοργάνωση του Κ-1 μέσω του επίσημου site της, ο Iron Mike ανακηρυχθεί ως ο «MVP» της διοργάνωσης με το εντυπωσιακό ποσοστό 42,6%.

2Τον Μάρτιο του 2011, κατέκτησε τον τίτλο King of the Ring World Champion στην διοργάνωση Iron Challenge που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αντίπαλο τον Τούρκο Παγκόσμιο Πρωταθλητη Ali Gunyar και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πάνω από 10.000 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα και σημείωσε 67% τηλεθέαση στην τηλεόραση. Τον Απρίλιο του 2011, κατέκτησε τον τίτλο World Champion W5 στην διοργάνωση Grand Prix K.O που έγινε στην Ρωσία.

Μαχητικές Δεξιότητες
Διαθέτει άριστες πυγμαχικές ικανότητες ιδιαίτερα στο γρήγορο αριστερό κροσέ με άλμα και πολύ δυνατό δεξί κροσέ.

Δυνατά χτυπήματα στο σώμα και εναέρια χτυπήματα με γόνατα.

Μεγάλη δύναμη, ταχύτητα και έκρηξη στα χτυπήματα.

Πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Αγωνίζεται πάντα με πάθος και ψυχή και προσφέρει πλούσιο θέαμα.

Τίτλοι: μεταξύ των τίτλων που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται:

32013 Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superkombat
2012 Παγκόσμιος Πρωταθλητής King of the Ring
2011 Παγκόσμιος Πρωταθλητής W5
2011 Πρωταθλητής King of the Ring Ευρώπη
2010 3η θέση Κ-1 ΜΑΧ
2008 Παγκόσμιος Πρωταθλητής World PROFI (Ευρώπη)
2007 Πρωταθλητής King of the Ring Ευρώπη
2006 Πρωταθλητής King of the Ring Ευρώπη
2005 Παγκόσμιος Πρωταθλητής World PROFI
2005 Πρωταθλητής WKBF Super-welterweight
2005 Παγκόσμιος Πρωταθλητής «King of the Ring» (Αυστραλία)

0Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο αθλητή με πείσμα και αγάπη για το άθλημά του όπως φαίνεται και από πρόσφατη συνέντευξή του όπου δήλωσε ότι ο πρωταθλητισμός δεν ήταν εύκολος δρόμος. «Για περίπου ενάμιση χρόνο ήμουν μόνος, χωρίς προπονητή, εκτός αγώνων. Παρόλο που συναισθηματικά δεν ήμουν και στην καλύτερη κατάσταση, δεν το έβαλα κάτω. Συνέχισα να μοχθώ στους αθλητικούς χώρους κάνοντας προπονήσεις. Όταν επέστρεψα ήμουν τόσο διψασμένος για νίκες που γρήγορα κατέκτησα μεγάλες διακρίσεις». Τέτοιοι αγωνιστές τη ζωής αποτελούν πρότυπα για νέους ανθρώπους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που κατά καιρούς μας φέρνει η ζωή!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης