Ραδιοεφημερίδα Ιανουαρίου 2020

armeNews2020

Η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου είναι και πάλι εδώ. Ανανεωμένη στη σύνθεσή της, αποτελείται φέτος από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α” και Β” Γυμνασίου. Ο προγραμματισμός είναι να γίνει η παραγωγή 5 μηνιαίων εκπομπών, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάιο.

Η ραδιοεφημερίδα του Ιανουαρίου έχει ολοκληρωθεί και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του Μαθητικού Ραδιοφώνου στη διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/player.php την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 4 το απόγευμα.

Η θεματολογία της εκπομπής περιλαμβάνει την Ιστορία, το Περιβάλλον, την Υγεία και τον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που είναι η 27 Ιανουαρίου.

Με αφορμή επίσης τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και την Αυστραλία μιλάμε για την Κλιματική Αλλαγή, τις αίτιες, τις επιπτώσεις και τα μέτρα που καλείται να πάρει ο άνθρωπος προκειμένου να ανασχέσει-αντιστρέψει αυτό το φαινόμενο.

Στη στήλη της Υγείας συζητάμε για την έξαρση της γρίπης, τα συμπτώματα και τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνουμε για τον περιορισμό του ιού. Ήδη στο σχολείο μας, όπως και σε πολλά σχολεία της Ελλάδας απουσιάζουν αρκετοί μαθητές, μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικοί και το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης αλλά και για τη δικαιολόγηση απουσιών εξαιτίας αυτής.

Ένα δυσάρεστο γεγονός την εβδομάδα που πέρασε είναι η αφορμή για το αθλητικό θέμα μας. Πρόκειται για το θάνατο του Kobe Bryant, ο οποίος σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου μαζί με την κόρη του και άλλους 7 ανθρώπους. Ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο αθλητή και μπασκετμπολίστα του NBA. Rest in Peace Kobe!

Σας περιμένουμε λοιπόν στις 4 το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στο http://europeanschoolradio.eu/player.php!

Καλή ακρόαση!