Πικάντικο chutney μήλου

chutney

Συστατικά

  • 1.5 κιλά μήλα κόκκινα
  • 370 γρ. χουρμάδες
  • 500 ml μηλόξυδο
  • 450 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 450 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. σταφίδες
  • 3 κ.γ. κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια
  • Tα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό,  και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή μαρμελάδας για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά. (θα σφίξει ακόμα περισσότερο όταν κρυώσει).
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.

(Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/pikantiko-chutney-mhloy)

(Επιμέλεια: Παλάζη Πετρούλα)

Σχολιάστε

Top