Πικάντικο chutney μήλου
Συστατικά
- 1.5 κιλά μήλα κόκκινα
- 370 γρ. χουρμάδες
- 500 ml μηλόξυδο
- 450 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 450 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 250 γρ. σταφίδες
- 3 κ.γ. κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια
- Tα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή μαρμελάδας για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά. (θα σφίξει ακόμα περισσότερο όταν κρυώσει).
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.
(Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/saltses-marinades/pikantiko-chutney-mhloy)
(Επιμέλεια: Παλάζη Πετρούλα)
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.