1ο τεύχος

Seasonearth

Οι 4 εποχές

«ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ» Η εποχή είναι μια από τις μείζονες διαιρέσεις του έτους και βασίζεται γενικά σε ομογενή κλιματικά χαρακτηριστικά. Για τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη το έτος χωρίζεται σε τέσσερις ….

ζουπενα1

Άγιοι Ανάργυροι ή Ζούπενα

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ( ΖΟΥΠΕΝΑ ) Οι Άγιοι Ανάργυροι (Τοπική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων – Δημοτική Ενότητα ΘΕΡΑΠΝΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΣΠΑΡΤΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΚΩΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της ….

ρεμπετικο1

Ιστορία του Ρεμπέτικου Τραγουδιού

Απαρχές   Τα ρεμπέτικα είναι μικρά απλά τραγούδια που τραγουδούν απλοί άνθρωποι. Η εποχή που πρωτοφάνηκε το ρεμπέτικο είναι κοντινή αλλά εξαιρετικά άγνωστη. Ούτε τα αίτια ανάπτυξης, ούτε οι αρχικές επιδράσεις ,ούτε οι πρώτες εστίες ….

sars

Ο SARS-CoV-2, ο νέος κορωνοϊός

  Ο SARS-CoV-2, ο νέος κορωνοϊός  υπεύθυνος  για  οξεία αναπνευστική ασθένεια “coronavirus disease 2019” (COVID-19 για συντομία) εμφανίστηκε  το 2019  στην Ουχάν της Κίνας  και έφερε την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μία πανδημία. Στις 11 Μαρτίου ….

βια1

Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά της σχολικής βίας. Οι μαθητές μας, δημιούργησαν και συνεργάστηκαν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: » Όχι στη βία και στον εκφοβισμό» , » Όχι στο φόβο», «Ναι ….

20191214_104010

Συμμετοχή στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO

Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε s στη Σπάρτη ο Τοπικός Διαγωνισμός Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EUSO . Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθήτριες της Β΄Λυκείου: Μαλτέζου Κωνσταντίνα, Σαρρή Αγγελική και Τζοβάνη Αικατερίνη. Τα Λύκεια του ….

εκδρομη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μυστρά

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Γερακίου επισκέφθηκαν, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Εκεί ενημερώθηκαν σύντομα για την σημαντική ιστορία του, που σχετίζεται άμεσα και με την ιστορία ….

ποδοσφ2

Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του Γενικού Λυκείου Γερακίου, έφτασε αήττητη στον τελι-κό του σχολικού πρωταθλήματος Λακωνίας, μετά από τρεις νίκες στους παρακάτω αγώνες: – 2ο ΓΕΛ Σπάρτης – ΓΕΛ Γερακίου.. 0-4 (Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης) – ….

αθηνα1

Εκδρομή στην Αθήνα

Στις 5 Δεκέμβρη 2019, η Α και η Β τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Εκεί επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη, όπου ξεναγηθήκαμε στην ιστορία της και στα μνημεία της, με σημαντικότερα το Ηρώδειο, ….

20191119_102653

Σχολικός Περίπατος στο Γεράκι

Στις 19 Νοέμβρη 2019, πραγματοποιήσαμε περίπατο στο Γεράκι. Επισκεφθήκαμε τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών ( που στεγάζεται στο ιστορικό Ρέλλειο) και το Ναό του Αγλιου Ιωάννη του Χρυσοστομου στην περιοχή Κάτω Βρύσης και πλάτανου. ….