1ο τεύχος

Χωρίς εικόνα

Το περιοδικό μας

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα δημιουργίας σχολικού περιοδικού, του ΓΕΛ Γερακίου. Συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Ανθή Σαράντη, Φυσικός και Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, Φιλόλογος. Συμμετέχουν οι μαθητές της Α΄και της Β΄τάξης. Τα θέματα έχουν να κάνουν ….

Αντίγραφο από αγ παρασκευη

Το κάστρο του Γερακίου

ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ  Το κάστρο του Γερακίου βρίσκεται πάνω σε έναν αποκομμένο λόφο στα 400 μ. πάνω από τους πρόποδες του Πάρνωνα.  Είναι ένα Φράγκικο κάστρο που εξελίχθηκε σε καστροπολιτεία ,βρισκόταν σε σημείο που ήταν κατοικημένο ….

IMG_5947

Η ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Η υφαντική τέχνη στον ορθό αργαλειό είναι μια τέχνη που διατηρείται στο Γεράκι από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα. Τα υφαντά είναι κιλίμια (χαλιά) διαφόρων μεγεθών, αλλά και πάντες και τσάντες (ταγάρια). Το υλικό που ….

IMG_20200109_141243

Το σπίτι μας (ποίημα)

«Για το σπίτι μας»   Ένας μπαξές γεμάτος αίμα, Είναι το σπίτι μας! Μονάχα με λιγοστό χιόνι, Ελάχιστο και εκλεκτό! Εγώ, ένα ασήμαντο μέρος αυτού του χιονιού, Με  μοναδικό εργαλείο την μαγεία του σπιτιού μας ….

γυθειο 0

Εκδρομή στο Γύθειο

Στις 15 Οκτώβρη, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Γύθειο. Το Γύθειο είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη , πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Είναι λιμάνι, επίνειο της Σπάρτης, από τα αρχαία χρόνια, στο νησάκι ….

20191119_102653

Σχολικός Περίπατος στο Γεράκι

Στις 19 Νοέμβρη 2019, πραγματοποιήσαμε περίπατο στο Γεράκι. Επισκεφθήκαμε τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών ( που στεγάζεται στο ιστορικό Ρέλλειο) και το Ναό του Αγλιου Ιωάννη του Χρυσοστομου στην περιοχή Κάτω Βρύσης και πλάτανου. ….

αθηνα1

Εκδρομή στην Αθήνα

Στις 5 Δεκέμβρη 2019, η Α και η Β τάξη του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Εκεί επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη, όπου ξεναγηθήκαμε στην ιστορία της και στα μνημεία της, με σημαντικότερα το Ηρώδειο, ….

ποδοσφ2

Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου μας

Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών του Γενικού Λυκείου Γερακίου, έφτασε αήττητη στον τελι-κό του σχολικού πρωταθλήματος Λακωνίας, μετά από τρεις νίκες στους παρακάτω αγώνες: – 2ο ΓΕΛ Σπάρτης – ΓΕΛ Γερακίου.. 0-4 (Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης) – ….

εκδρομη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μυστρά

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Γερακίου επισκέφθηκαν, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Εκεί ενημερώθηκαν σύντομα για την σημαντική ιστορία του, που σχετίζεται άμεσα και με την ιστορία ….