Χριστουγεννιάτικα τρίποντα

bask-900x707

των Γιάννη Μπασουκέα, Αλέξανδρου Παναγόπουλου και Μιχάλη Παντελάκη

Οι χριστουγεννιάτικοι αγώνες του NBA είναι μια παράδοση που κρατά ήδη από το 1947, τότε που οι New York Knicks νίκησαν με 89-75 τους Providence Steamrollers. Τι καλύτερο από έναν συναρπαστικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη για την ημέρα των Χριστουγέννων; Ας ελπίσουμε ότι κάποτε ο Άη Βασίλης θα μας κάνει δώρο εισιτήρια να δούμε έναν χριστουγεννιάτικο αγώνα από κοντά! Μέχρι τότε ας θυμηθούμε μερικούς από τους καλύτερους αγώνες όλων των εποχών.

Ένας από τους συναρπαστικότερους αγώνες έγινε το 2005, μιας και ήταν ο πρώτος μεταξύ του Kobe Bryant και του Shaquille O’Neal. Εκείνη την βραδιά οι δύο παλιοί συμπαίκτες έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση: ο  Shaq με 24 πόντους και 11 rebounds, ενώ ο Kobe 42 πόντους και 6 assist . Με την εμφάνιση του  Kobe θα είχαμε δεδομένη την νίκη των Lakers αλλά ο τότε μικρός σε ηλικία Dwayne Wade είχε άλλα στο μυαλό του. Είχε μια φανταστική βραδιά και η εμφάνιση του ήταν αρκετή για να νικήσουν οι Miami Heat με 104 -102.

Miami Heat- Los Angeles Lakers

Άλλο ένα πολύ σημαντικό ματς που είχε γίνει την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν το ματς των Lakers εναντίον τον Celtics το 2008. Οι δύο ομάδες, φιναλίστ του τελικού της περσινής σεζόν, είχαν αρχίσει απίστευτα τη χρονιά τους με τους Celtics να έχουν ένα ρεκόρ 27 νικών έναντι μόλις 2 ηττών, ενώ οι Lakers είχαν 23 και 5 αντίστοιχα. Οι Celtics φαινόταν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με ένα καλάθι του θρυλικού Kevin Garnett πέρασαν μπροστά με 81-79. Από εκεί και μετά οι Lakers πήραν το παιχνίδι στα χέρια τους, με τον Paul Gasol και τον Kobe Bryant να σκοράρουν μαζί 11 πόντους για να κερδίσουν τον αγώνα. Οι Lakers τελικά κέρδισαν με 92-83 και αυτή έγινε η 1000η νίκη τους κάτω από τον προπονητή Phil Jackson.

New York Celtics vs Los Angeles Lakers

Ακόμα ένα μεγάλο ματς την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν αυτό των Lakers εναντίον των Bulls το 2011. Οι 2 ομάδες είχαν μεγάλες βλέψεις για την σεζόν και το ματς αναμενόταν να εξελιχθεί σε λυσσαλέο αγώνα, όπως και έγινε. Οι Bulls έχαναν με έναν πόντο στο τέλος της 4ης περιόδου και χρειάζονταν ένα μεγάλο καλάθι για να κερδίσουν το ματς. Η μπάλα πήγε κατευθείαν στα χέρια του all-star της ομάδας Derrick Rose και αυτός προσπάθησε να κάνει ένα drive προς το καλάθι. Μετά από μία πολύ όμορφη κίνηση που έμοιαζε χορογραφημένη πέταξε την μπάλα με floater στο καλάθι και σκόραρε δύο πόντους δίνοντς την ευκαιρία στην ομάδα του να προπορευτεί, με 4.8 δευτερόλεπτα να απομένουν, παγώνοντας το Staples Center. Οι Lakers δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα τελευταία δευτερόλεπτα και έχασαν το ματς. Οι Bulls τελικά τελείωσαν την σεζόν με το καλύτερο ποσοστό νικών στο NBA και ο Derrick Rose κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν.

Chicago Bulls vs Los Angeles Lakers

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης