Δωράκι πήρατε;

License this image at https://www.superstock.com/stock-photos-images/4186-111768775

των Γιώργου Καραπούλιου, Γιολάντας Καυκά, Αλέκου Μέρμηγκα, Κωνσταντίνου Πάλλη και Γιώργου Τσαλιγόπουλου

Το 2021 σχεδόν τελείωσε και όλοι μας είμαστε περισσότερο από χαρούμενοι να αφήσουμε μια τέτοια χρονιά πίσω μας. Υπάρχει όμως ένα ακόμη μεγάλο γεγονός στην τελευταία σελίδα του ημερολογίου που προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι άλλο, φυσικά, από τα Χριστούγεννα.

 Τον τελευταίο μήνα, η ατμόσφαιρα παντού μυρίζει Χριστούγεννα. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε κάθε σπίτι και μαγαζί, πολύχρωμα λαμπάκια που στολίζουν και ζωντανεύουν τις πόλεις που ο κορονοϊός σημάδεψε στο πέρασμά του, μεγάλα και επιβλητικά δέντρα σε σπίτια και πλατείες, ο σαγηνευτικός ήχος των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που μας συνοδεύουν όπου και αν βρεθούμε, αλλά και φυσικά… τα δώρα. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που εξυμνεί την αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όπως, λοιπόν, οι μεγάλοι και ο περιβόητος Άγιος Βασίλης φροντίζουν, χρόνια τώρα, να υπάρχει ένα δώρο κάτω από το δέντρο μας, ίσως είναι καιρός, με τη σειρά μας, να το ανταποδώσουμε σε όσους και όσες φροντίζουν τόσα χρόνια να μας περιμένει το δικό μας ξεχωριστό δώρο…

για τη μαμά και τον μπαμπά

Ξεκινώντας με τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή κάθε ανθρώπου, τη μαμά και τον μπαμπά, νομίζω πως το κατάλληλο δώρο μετά από μια τέτοια αγχωτική χρονιά «οφείλει» τουλάχιστον να προσφέρει χαλάρωση. Όπως όλοι μας, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ίσως, εύλογα, να δυσκολεύτηκαν με τη δουλειά εξ αποστάσεως. Να τι ξετρυπώσαμε λοιπόν!

  1. Τι καλύτερο από ένα μασάζ στο να χαλαρώσει και να ξαλαφρώσει κάποιον από οτιδήποτε τον απασχολεί. Μία ώρα στα χέρια ενός έμπειρου μασέρ, ίσως να είναι ό,τι χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει ευεξία και κουράγιο για να αντιμετωπίσει ό,τι θα φέρει μαζί του το 2022.Το καλύτερο βέβαια είναι ότι οι τιμές δεν είναι διόλου αποθαρρυντικές.
  1. Υπέροχη ιδέα θα ήταν ακόμη ένα σετ περιποίησης χεριών που μπορεί να της προσφέρει ανακούφιση, βγάζοντας ένα βάρος από τα, γεμάτα ευθύνες, χέρια της αλλά και αναζωογόνηση, καθώς είναι και αυτό με τον τρόπο του μία μορφή περιποίησης. Επίσης Ένα πολύ χρήσιμο δώρο θα ήταν ένα σετ after-shave για εκείνους τους μπαμπάδες που επιλέγουν να ξυρίζονται αρκετά συχνά. Πρόκειται για μια αρκετά οικονομική επιλογή που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον και είναι μια πολύ πρακτική αγορά που θα εκτιμηθεί εκατό τις εκατό.

  1. Ένα άρωμα θα μπορούσε ακόμη να προσφέρει αναζωογόνηση αλλά και να αποτελέσει αφορμή για μια έξοδο που θα τη βοηθήσει να ξεφύγει από τη ρουτίνα και να ξανά βρει τον εαυτό της. Εκτός από τα ακριβά αρώματα στην αγορά κυκλοφορούν και επιλογές που είναι για τη μαθητική μας τσέπη αλλά εκφράζουν όλη μας την αγάπη.

  1. Ένας κύβος- challenge μαγειρικής είναι σίγουρα μία ευφάνταστη ιδέα για δώρο από τη στιγμή που όχι μόνο θα επωφεληθείτε από το αποτέλεσμά του αλλά, ταυτόχρονα, είναι η τέλεια ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί, να γελάσετε, να συνεργαστείτε, να δεθείτε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

  2. Ένα από τα καλύτερα και πιο χρήσιμα δώρα είναι πλέον τα μηχανικά ρολόγια που εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις. Όχι μόνο δείχνουν την ώρα, την ημερομηνία και τα συναφή αλλά επίσης θα λειτουργεί ως το προσωρινό “ξυπνητήρι” του που θα τους υπενθυμίζει την ώρα που έχει μείνει μέχρι να γυρίσουν στην οικογένειά τους.

  3. Μιας και έχουμε μπροστά μας έναν κρύο χειμώνα, ένα κασκόλ ίσως είναι ένα από τα πιο κατάλληλα και οικονομικά δώρα που μπορεί κάποιος να κάνει για τα κοντινά του πρόσωπα.

για τα αδέρφια

Μπορεί τα αδέρφια μας να μας σπάνε τα νεύρα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά μέχρι και αυτά αξίζουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα. Επειδή λοιπόν υπάρχει βαθιά μέσα μας ένα ψήγμα αγάπης προς το πρόσωπό τους, ακόμη κι αν δεν είναι πάντα εμφανές, ήρθε πλέον ο καιρός να τους το δείξουμε.

  1. Ένα δώρο που σίγουρα τα αδέρφια μας, αλλά και οι ίδιοι, θα εκτιμήσετε είναι ένα επιτραπέζιο σε μορφή καρτών ή και σε μέγεθος ταξιδιού, το οποίο μπορεί να σας απασχολήσει αλλά και να σας χαρίσει ευχάριστες εμπειρίες… μέχρι να αρχίσει ο καβγάς φυσικά.

  1. Μια ακόμη επιλογή αποτελεί ένα καλό αλλά και διασκεδαστικό βιβλίο. Αυτή η επιλογή μπορεί να ωθήσει μερικά από τα αδέρφια σας να αρχίσουν να διαβάζουν ή και να βρουν κάτι ενδιαφέρον διαβάζοντας που ίσως τους απασχολήσει μελλοντικά. Το τέλειο βιβλίο αυτή την περίοδο, ιδικά για να μπούμε και στο πνεύμα των γιορτών είναι: “Το αγόρι που το είπαν…Χριστούγεννα”.

  1. Ωραίο δώρο θα ήταν μία κούπα, η οποία έχει ως σχέδιο κάποια αγαπημένη σειρά, ταινία, ομάδα, ήρωα καρτούν, χόμπι,κτλ. Αυτά φυσικά έχουν να κάνουν με την ηλικία και τον χαρακτήρα, αλλά ως παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κούπα των Milwaukee Bucks, μία από τις πιο διάσημες ομάδες του ΝΒΑ.

για τον παππού

 Οι παππούδες μας είναι άνθρωποι που ίσως να μην έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συχνά, όμως τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια ευκαιρία να τους χαρίσουμε όμορφα δώρα.

  1. Ένα ημερολόγιο του νέου έτους είναι ένα σίγουρα χρήσιμο δώρο αλλά και αρκετά πρακτικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σημειωματάριο, ημερολόγιο ή και ως ένα μέρος που μπορούν να αποτυπώσουν αυτά που τους απασχολούν.

  1. Μία εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας είναι ο παππούς μας να πίνει τον ελληνικό του καφέ κάθε πρωί. Γι αυτό λοιπόν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε ένα φλιτζανάκι καφέ, το οποίο θα έχει πάνω γραμμένο ένα γλυκό μήνυμα που σίγουρα θα τον συγκινήσει.

  1. Περνώντας σε ένα πλήρως πρακτικό αλλά ταυτόχρονα όμορφο δώρο, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ένα σετ κάλτσες που σίγουρα θα εκτιμήσει αλλά και που θα τον κρατήσουν ζεστό όταν το κρύο έξω κυριαρχεί.

  1. Ένα πιο ακριβό, αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφο δώρο είναι το βιβλίο μέσω του οποίου ο παππούς σου θα μπορέσει να θυμηθεί τις  παιδικές αναμνήσεις του και να μας τις χαρίσει.

για τη γιαγιά

Οι γιαγιάδες είναι άτομα εξαιρετικής σημασίας, τα οποία φορτώνονται με πολλές ευθύνες, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέγουμε τα δώρα της με πολλή προσοχή.

  1. Όλοι μας έχουμε συνηθίσει στη φροντίδα της γιαγιάς, όμως ποιος φροντίζει την ίδια; Ένα σετ περιποίησης είναι η τέλεια ευκαιρία να της προσφέρουμε την περιποίηση που της αξίζει.

  1. Συνοδευτικό του σετ περιποίησης θα έπρεπε επίσης να είναι και ένα σετ αρωματικών κεριών. Γιατί, τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα αν δεν είναι ένα κερί;

  1. Ένα εξαιρετικά γλυκό και συγκινητικό δώρο είναι επίσης και ένα άλμπουμ γεμάτο με τις αγαπημένες σας στιγμές, το οποίο, ως κίνηση, θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη της.

  1. Και για τις λίγο πιο extreme γιαγιάδες, ένα ωραίο δώρο θα ήταν ένα σετ ταξιδιού. Πλέον, στη φάση της ζωής στην οποία βρίσκονται, χωρίς έννοιες -και ας ελπίσουμε σύντομα χωρίς κορονοϊό-, είναι καιρός να ζήσουν τη ζωή τους και να ταξιδέψουν.

για το ταίρι σου

  1. Ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών είναι σίγουρα ένα από τα ωραιότερα δώρα που μπορείς να κάνεις. Είναι πολύ πρακτικά αλλά και πολύ trendy.

  1. Επίσης ιδιαίτερα πετυχημένο ως δώρο θα ήταν ένα καπέλο. Συχνά παρατηρούνται αγόρια, τα οποία, όποιος κι αν είναι ο καιρός έξω, φορούν καπέλα, αφου τους βολεύουν αλλά και επειδή είναι “fashion statement” όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

  1. Ωραία ιδέα είναι και εκείνη μιας μπάλας για όσους και όσες ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό. Το είδος της μπάλας αφορά προφανώς στα ενδιαφέροντα του ατόμου, αλλά θα μπορούσαμε να φέρουμε ως παράδειγμα μια μπάλα μπάσκετ με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

  1. Χρήσιμο θα ήταν επίσης ένα ηχειάκι JBL, το οποίο συνδέεται μέσω bluetooth με το κινητό σου και μπορεί να παίξει σε εξαιρετικά υψηλή ένταση τα αγαπημένα σου τραγούδια.

  2. Ένα σετ bath bombs για να δώσει έναν τόνο μαγείας στο μπάνιο! Μέσα στα bath bombs περιέχονται άλατα, αιθέρια έλαια, κλπ, τα οποία προσφέρουν ευεξία και αναζωογόνηση.

  3. Περνώντας στον τομέα της μουσικής, ένα ευχάριστο δώρο θα ήταν η πληρωμή μιας ετήσιας συνδρομής σε spotify premium!

  4. Ένα εξίσου πρακτικό δώρο θα ήταν ένας καθρέφτης USB με διάφορες ρυθμίσεις και λειτουργίες.

  5. Το τελευταίο δώρο που προτείνουμε είναι ένα gingerbread house, το οποίο πρέπει να συναρμολογήσετε μαζί. Αυτό είναι ένα όμορφο δώρο που δεν περιορίζεται στην υλική πλευρά του δώρου αλλά και στην εμπειρία και στις αναμνήσεις που μια τέτοια δραστηριότητα θα σας προσφέρει.

για τον φίλο ή τη φίλη που λατρεύει τα gadget

Όλοι γνωρίζουμε αυτόν τον φίλο που του αρέσουν πολύ τα gadgets. Πάντα δυσκολευόμαστε να βρούμε το κατάλληλο δώρο γιατί συνήθως έχει τα πάντα. Πάντα μας επιδεικνύει την αξιοσημείωτη συλλογή του… Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε αυτόν τον τομέα που καθιστά την επιλογή δώρου δύσκολη. Να μια λίστα με πιθανά δώρα για γκατζετάκηδες που μπορεί να βοηθήσει κάθε πελαγωμένο γονέα ή φίλο!

  1.  Smartwatch: αναμενόμενη επιλογή. Καθώς τα smartwatch έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί διαθέτει πολλές χρήσεις, όπως την μέτρηση των καρδιακών μας παλμών. Σίγουρα ένα go to  κατά την γνώμη μας, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα gadget της αγοράς. Οι τιμές ποικίλουν οπότε σίγουρα υπάρχει ένα smartwatch για το budget που διαθέτει οποιοσδήποτε.
  1.  Το Arduino είναι ένας μικρός υπολογιστής φτιαγμένος για την εύκολη δημιουργία ρομπότ, αυτοματοποιημένων συστημάτων και πολλά άλλα! Πάνω στο Arduino υπάρχουν πολλές συνδέσεις για να συνδέσετε κινητήρες, αισθητήρες και διάφορα άλλα μικρό-ηλεκτρονικά για να δημιουργήσετε ό,τι ονειρεύεστε! Με απλό και εύκολο κώδικα μπορείτε να συνδυάσετε τους αισθητήρες με φωτάκια ή κινητήρες και να και να έχετε μια αυτοματοποιημένη λάμπα για το γραφείο σας ή ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο! Τα Arduino είναι πολύ προσβάσιμα αφου οι τιμές ξεκινάνε απο τα 10€ αλλά υπάρχουν και ακριβότερα με περισσότερες δυνατότητες.
  2. Power Bank: μια συνετή επιλογή.Ένα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για τις καταστάσεις χαμηλής μπαταρίας. Σημαντική πληροφορία: Έρχεται και σε πολλά χρώματα!. Για τους πολυάσχολους, που περνούν αρκετό από το χρόνο τους σε μία οθόνη. Σας συνιστούμε ένα powerbank χωριτικότητας τουλάχιστον 20000 μιλιαμπέρ καθώς διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Οι τιμές των powerbank ξεκινούν από 10€, μια αρκετά προσιτή τιμή.

  3. Γραφίδα: Εξαιρετικό για εργαζόμενους, φοιτητές και πολύ χρήσιμο για τους περισσότερους χρήστες laptop. Συμβατό με κινητά καθώς και με computer, μια εξαίσια επιλογή που θα ικανοποιήσει την συντριπτική πλειοψηφία των gadgetάκηδων. Θυμίζει ένα μολύβι οπότε είναι πολύ βολικό ακόμη και για καλλιτέχνες.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε ιδέες για το τι μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά και να σας έκανε να συνειδητοποιήσετε ότι δε χρειάζονται πολλά λεφτά ή εκθαμβωτικά δώρα για να σχηματίσεις ένα χαμόγελο στα πρόσωπα εκείνων που αγαπάς. Από εμάς, Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές και… Καλά Δώρα!

(δώρα για εκείνους Γιώργος Καραπούλιος και Κωνσταντίνος Πάλλης, δώρα για εκείνες Γιολάντα Καυκα, δώρα για gadget lovers Αλέκος Μέρμηγκας και Γιώργος Τσαλιγόπουλος)

2 Σχόλια

  1. Γιώργο Κ., Γιολάντα, Αλέκο, Κώστα, Γιώργο Τ., συγχαρητήρια για την εργασία σας! Τόοοοσα πολλά δώρα! Σας εύχομαι αυτές τις γιορτές να λάβετε πολλά δώρα και να προσφέρετε περισσότερα! Και η νέα χρονιά να είναι για σας χαρούμενη και δημιουργική. Καλή χρονιά !!

Υποβολή απάντησης