ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΕΣ ΦΑΡΣΕΣ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

Του Γιώργου Καραπούλιου

Μια ιδιαίτερη μέρα του χρόνου είναι σίγουρα η 1η Απριλίου, καθώς συνηθίζουμε να λέμε ψέματα ή να κάνουμε φάρσες στους άλλους. Όλοι φυλάμε τα νώτα μας  εκείνη τη μέρα, κάτι που απαιτείται για να μην πιαστούμε κορόιδα, αν και συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, αφού όλο και κάποιος συγγενής ή φίλος μας βρίσκει τον τρόπο να μας ξεγελάσει με καποιο τεχνασμα. Μπορει η μέρα αυτή να έχει περάσει και να βρισκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο μακριά της, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα  να υπάρχουν…. χρωστούμενα από τότε  ή κάποιος να έχει όρεξη για λίγη παραπάνω πλάκα. Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες προτάσεις για φάρσες ή αστεία.

Θαλασσινό νερο: Πόσες φορές τυχαίνει να σας ζητάει κάποιος ένα ποτήρι νερό επειδή βαριέται να το πάρει μόνος του ή οι γονείς σας να σας πιέζουν να τους βοηθήσετε στο στρώσιμο του τραπεζιού (πολλές φορές γεμίζοντας τα ποτήρια); Για αυτή την ενοχλητική συμπεριφορά μπορούν και πρέπει να υπάρχουν αντίποινα. Μια καλή ιδέα λοιπόν θα ήταν να ρίξετε αλάτι στο νερό και να το κάνετε… λύσσα.

Αλλαγες αντικειμένων: Είναι μια πολύ συνηθισμένη φαρσα, που μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα (και) μέσα στο σχολείο. Μπορείτε να αλλάξετε τα βιβλία, τα μπουκάλια, τα τετράδια, τα ρούχα ή αν θέλετε να το πάτε  μερικά βήματα  παραπέρα, ακόμη και τα κινητά των φίλων σας, τοποθετώντας στην τσάντα του ενός  τα πράγματα του άλλου. Φανταστείτε μόνο  τον χαμό που θα γίνει στις ομαδικές συνομιλίες μετά το σχόλασμα αν η φάρσα πετύχει (με προϋπόθεση βέβαια να έχει ο καθένας το κινητό του).

Ψέμα… με το καλημέρα: Αξίζει και μόνο  να το κάνετε εικόνα. Η αδελφή ή ο αδελφός σας μόλις ξύπνησε, και του λέτε με ένα χαρούμενο ύφος πράγματα όπως: «Θα πάμε ταξίδι την Παρασκευή» ή «Δεν έχει σχολείο σήμερα» και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξανεμίζετε τη χαρά που του δώσατε. Αυτο είναι ένα ιδανικό αστείο για την πρώτη ημέρα του Απριλίου, καθώς το αγουροξυπνημένο μυαλό θα είναι πολύ δύσκολο να θυμάται την ημερομηνία. Έτσι, θα έχετε το πάνω χέρι από την αρχή.

Για καθηγητες: Πάμε και σε μια πρόταση ειδικά φτιαγμένη για τους καθηγητές. Αυτή δεν είναι άλλη από το να ειδοποιήσουν ηλεκτρονικά τους μαθητές τους ότι θα απουσιάσουν από το σχολείο, και τελικά να εμφανίζονται μπροστά στα χαμογελαστά πρόσωπα τους κάποια λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος, διαλύοντας ετσι το συννεφο ευτυχίας στο οποίο βρίσκονταν.

Λάθος συστατικό: Περνάμε  σε μια πασίγνωστη  φαρσα που αφορα τα φαγητά και τις αλλαγές ή προσθήκες υλικών. Κάποιες θα μπορούσαν να είναι: μπισκότα με οδοντόκρεμα αντι για κρεμα, κέικ με αφρο ξυρίσματος αντί για σαντιγί, σούπα με πολύ νερό, ντόνατς με μαγιονέζα αντι για σοκολάτα, μπέργκερ ή σάντουιτς με καυτερό τσίλι αντί για κέτσαπ. Φυσικά μπορείτε και εσείς να έχετε τις δικές σας σκέψεις κι εμπνεύσεις, αποφασίζοντας ποια άλλα συστατικά θα μπορούσατε να αλλάξετε. 

Έξτρα διάβασμα: Κατι ακόμη ευρηματικο, θα ήταν να δώσετε στον συμμαθητή σας  που δε σημειώνει ποτέ τα μαθήματα για την επόμενη φορά και τα περιμένει όλα έτοιμα από εσάς, λάθος μαθήματα με αποτέλεσμα ή να μην κάνει τίποτα και να τα ακούσει από τους καθηγητές την άλλη μέρα ή να «σκοτωθεί» στο διάβασμα κάνοντας πολλές παραπάνω ασκήσεις. Σαφώς και το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο και σίγουρα αρκετά πιο σατανικό. 

Μούτρα: Θέλετε να εκδικηθείτε τους συμμαθητές ή τους συγγενείς σας, πληγώνοντάς τους; Τότε η λύση είναι να τους κάνετε τον θυμωμένο ή τη θυμωμένη, παίρνοντας αφορμή από κάποιο αστείο, σχόλιο ή συμπεριφορά τους. Ειδικά αν μεταξύ σας δεν κάνετε πολλά αστεία είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσει. Είναι σημαντικό να έχετε και υποκριτική ικανότητα, ώστε να τους πείσετε για τη λύπη σας και με «σάλτσες» να τους αποτελειώσετε.

Κλεμμένο ποδήλατο: Ένας τακτικός ποδηλάτης μπορεί σίγουρα να αισθανθεί τον πόνο του να χάνεις το ποδήλατο σου επειδή το άφησες ξέμπαρκο για λίγο και κάποιος βρήκε την ευκαιρία να το βουτήξει. Και η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας δεν είναι και το πιο σπάνιο να συμβεί. Για αυτό τον λόγο θα ήταν πολύ ωραία φαρσα για να κοψοχολιάσετε τους φίλους σας.

Ραντεβού: Μια ακόμη ωραία φάρσα με την οποία μπορείτε να στοχοποιήσετε ένα άτομο της παρέας σας είναι να δώσετε με τις φίλες ή τους φίλους σας ένα ραντεβού έξω, και όλοι εκτός από έναν ή και παραπάνω μην τηρήσουν τη συμφωνία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης